Emile kan het niet leuker maken

Door: DitjesDatjes
04-08-2018

Het is niet gelukt. Ik ervaar dit als een persoonlijke nederlaag. Ik heb zo mijn best gedaan. De afgelopen vier dagen heb ik 21 keer gebeld. En ik had mijn Burgerservicenummer en mijn fiscaal nummer bij de hand.  Maar steevast kreeg ik de melding: ‘Het is op dit moment erg druk. Al onze medewerkers zijn in gesprek. De wachtrij is vol. Probeert u het op een later moment nog eens. De verbinding wordt nu verbroken’.  

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Omzetbelasting

U raadt het al, ik zocht contact met de Belastingtelefoon. Afgelopen woensdag lag die telefoon er zelfs enkele uren helemaal uit. De Belastingtelefoon levert al jarenlang ondermaatse service. Ik probeerde te bellen, omdat ik recent een brief van de Belastingdienst kreeg met de mededeling: ‘U krijgt geld van ons terug. Het gaat om omzetbelasting’.  Waarom ik dit geld terugkreeg, vermeldde de brief niet. Ik moest alleen mijn rekeningnummer doorgeven.

Als kleine zelfstandige kreeg Ik de hele BTW van het eerste kwartaal terug wat ik keurig had afgedragen. Een flink bedrag. Volgens mij heb ik daar geen recht op. Wellicht heb ik een fout gemaakt. Maar uitgerekend van het eerste kwartaal heb ik geen printje van de afdracht, omdat op dat moment de inkt van mijn printer op was.  En als ik met mijn digi-D inlog bij de belastingdienst en naar mijn BTW-aangiftes ga, kan ik deze wel inzien, maar niet printen Waarom dit niet kan, is mij een raadsel. Weet u het?

Mailen

Je kunt ook geen mail sturen naar iemand van de afdeling Omzetbelasting, want dat zou niet veilig zijn. Dat is gelul, want de hele wereld mailt. Je kunt wel een klachtenbrief downloaden maar daar kon ik deze week een deel van mijn gegevens niet op invullen. Dat kan aan mijn digitale onhandigheid liggen, maar zelfs mijn handige jongste dochter lukte het ook niet.

Uit arren moede heb ik een brief gestuurd naar de Belastingdienst in Heerlen, het enige adres dat ik heb. Nu kunt u denken: beste Emile, waarom zoveel moeite. Koop voor dat BTW-geld een mooie wintergarderobe voor vrouwlief.

Maar dat zal je net zien dat ik tegen het einde van het jaar een boete krijg omdat ik iets verkeerds had ingevuld en daarom BTW terugkreeg. De fiscus is qua bereikbaarheid een waardeloze organisatie. …Leuker kan ik het niet maken.


Tip van de Week

Een Amerikaanse toerist vroeg mij onlangs naar de betekenis van de kleuren van de Nederlandse vlag. Ik antwoordde dat die kleuren alles te maken hebben met de belastingen. ,,Als wij de aanslag in de bus krijgen, worden we rood van woede. Wanneer we het te betalen bedrag lezen, trekken we wit weg om ons vervolgens blauw te betalen.”
De Amerikaan knikte: “Bij ons gaat dat ongeveer hetzelfde, alleen zien wij ook nog sterretjes.”

Meer DenD