Emile’s iPhone is zijn lichaam

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Ditjes en Datjes

Ik heb een telefoonabonnement voor twee jaar, maar na anderhalf jaar kun je al een nieuw toestel uitzoeken. Apple probeerde mij te verleiden een iPhone X te kopen van bijna 1100 euro. Dan was ik helemaal het mannetje.

Nou, dacht het niet. Het werd ook geen 8 maar een 7+. Die vind ik al modern genoeg. Mijn jongste dochter heeft het toestel geïnstalleerd want dat is voor mij onbegonnen werk. Ik vind het een ramp om al die wachtwoorden weer in te stellen. Ik vraag me af hoe andere ouderen dat fiksen. Doen zij ook een beroep op hun (klein)kinderen? Of zijn ze handiger dan ik? 

Toen bestond een selfie niet

Ooit was ik omstreeks 1989 een van de eerste Nederlanders met een mobiele telefoon. Dat maakte indruk. Nu ben je bijzonder als je geen mobieltje hebt. Ik was toen chef van de politieke redactie van De Telegraaf. Het was een enorm zwaar toestel en het is jammer dat er helemaal geen foto’s van bestaan. Toen bestond het woord selfie nog niet.

Ik ben een smartphone-verslaafde. Dezer dagen schoonde ik mijn nieuwe toestel op en verwijderde vooral de hoeveelheid filmpjes die ik ongevraagd via WhatsApp ontvang.
De leukste plaats ik op Facebook, het merendeel daarvan is zo seksueel getint dat overzetten op Facebook mij mijn account én mijn reputatie kost.

Ik gebruik ook de app Notities. Vooral om het nummer van het parkeervak in te typen want ooit zocht ik in de parkeergarage onder het Amsterdamse stadhuis-muziektheater drie kwartier naar mijn auto.

Een mens mekkert vaker dan een schaap

De meeste teksten in notities zeggen mij niets meer. Dat zou kunnen duiden op een milde vorm van Alzheimer. Waar slaan ‘Coline sugar minott Prairie de la mer’ en ‘Cerise Fayance’ op? Google helpt meteen. Het eerste blijkt een Franse camping, het tweede een goed restaurant.

Ik noteer ook uitspraken, zoals van zangeres Anouk: ,,Mannen vallen niet op schattig”. Vroeger zou ik het met haar eens zijn geweest, maar nu niet meer. Ik vind de schattige zangeres Ilse de Lange leuker dan Anouk.

Een goede opmerking is ook: ,,Een mens mekkert vaker dan een schaap’’. Maar de allermooiste uitspraak noteerde ik op 28 februari 2015: ,,Mijn iPhone is mijn lichaam”.


Tip van de Week

Steradent

Deze week kregen wij bij een online-bestelling gratis een busje Steradent. Wat moet je ermee als je geen kunstgebit hebt? Met een tabletje in heet water kun je vuile nagels weken en zilveren sieraden schoonmaken. Een tabletje Steradent voor het slapen gaan in de toiletpot en de volgende morgen is ‘ie kraakhelder. Kunststof slippers kunnen soms een nare geur verspreiden. Stop de slippers in heet water met een paar tabletten. Een urinaal (plasfles voor mannen) wordt goed schoon als u daar een tablet Steradent in oplost. De geur van verrotte knoflook in een trommeltje verdwijnt wanneer u heet water en een tablet Steradent in het trommeltje doet.

Vele duizenden tips vindt u op huishoudbode.nl

Tags

EMILE BODEHUISHOUDBODEHUISHOUDTIPS EMILE BODE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie