Enorme financiële tegenslag voor prinses Mabel: ’65 miljoen verlies per week’

Mabel Wisse Smit lijdt heftige verliezen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Na het stilleggen van de bouw van haar droomvilla, heeft prinses Mabel te maken met nóg meer tegenslag. Hoewel het aandelenpakket in het bedrijf Adyen haar eerder een fortuin opbracht, bezorgt het haar nu juist slapeloze nachten…

Mabel was één van de geluksvogels die dankzij een investering in het bedrijf Adyen schatrijk werd. Maar nu de aandelenbeurzen wereldwijd flinke klappen te verduren krijgen, is Mabel miljoenen verloren.

Aandelen

Adyen werd opgericht in 2006, en ergens in die periode zouden de aandelen van Mabel zijn gekocht door de in 2013 overleden prins Friso. Nadat Adyen in 2011 de eerste winst had geboekt, traden grotere partijen toe tot de investeerdersgroep. Het waren de eerste tekenen dat de investering van de prins een juiste was geweest.

Maar wanneer prins Friso in 2013 overlijdt aan het dramatische ski-ongeluk, vallen de aandelen van Adyen toe aan Mabel. Zij nam op dat moment de verstandige beslissing om ze niet te verkopen. Het bracht haar extreme financiële voorspoed, maar die lijkt nu voorbij.

Einde nog niet in zicht

Want nu de aandelenbeurzen wereldwijd flinke klappen te verduren krijgen, is Mabel in 21 dagen tijd 193.600.000 euro kwijtgeraakt. Dat meldt weekblad Story. Omgerekend gaat het om een bedrag van 65 miljoen euro per week, en het einde van het verlies zou volgens experts nog niet in zicht zijn.

Een kleine troost

Eerder kreeg Mabel ook al een flinke tegenslag te verwerken met de villa die ze kocht in Breukeleveen voor ruim 1,6 miljoen euro. Niet veel later besloot ze die villa met de grond gelijk te maken om er een nieuw onderkomen op te laten bouwen. Tien maanden lag de bouw stil, waardoor het bouwterrein er inmiddels al meer dan drie jaar troosteloos bij ligt.

Gelukkig mag er vanwege een hernieuwde vergunningsaanvraag eindelijk weer gebouwd worden aan haar nieuwe woonpaleis, zo meldt Story. Ook bezit ze nog een pand in Londen, die ze in 1997 met prins Friso kocht voor een prijs van 207.000 euro. Nu zou de villa een waarde hebben van ruim 2,4 miljoen euro, iets wat in deze zware beurstijden nog een kleine troost is voor Mabel.

Tags

MABEL WISSE SMITPRINS FRISOPRINSES MABEL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck