Er op uit november 2017

Door: DitjesDatjes
24-10-2017

Ontdek je plekje met Caroline: Uitstapjes naar musea, attractieparken, en de natuur. Nederland heeft geen geheimen voor haar. Via Ditjes & Datjes houdt ze u volledig op de hoogte.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vignet Caroline Vlietstra

 

Tip 1: Suikerzoete tentoonstelling


In het Stedelijk Museum Schiedam is tot en met 18 februari een tentoonstelling te zien waar u de vingers bij aflikt en het glazuur van uw tanden springt. ‘Sticky Business’ laat twintig werken zien die allemaal van suiker zijn of over suiker gaan.  

Dwaal door een metersgroot snoeplandschap, bewonder, ruik, proef en leer over de keerzijde van suiker en de rol van snoep en zoetigheid in andere culturen. Voor kinderen zijn er tijdens de tentoonstelling allerlei activiteiten. Denk aan lampions van suikerbiet knutselen en een bakwedstrijd. Rond Sinterklaas komt ook de goedheiligman een kijkje nemen. 

www.stedelijkmuseumschiedam.nl 

 

Tip 2: Exclusieve, koninklijke tour


Laatste kans! Paleis Soestdijk gaat de deuren sluiten, maar het goede nieuws is dat er nog tot en met einde 2017 gebruik gemaakt kan worden van het Koninklijke Tour Arrangement. Dit is een exclusieve rondleiding door de vertrekken van Paleis Soestdijk. U krijgt onder andere enkele privévertrekken van prins Bernhard en prinses Juliana te zien in de originele staat en sfeer. U kunt op eigen gelegenheid of met een gids door het paleis lopen. Na de informatieve rondleiding volgt voor de liefhebbers een drie uur durende rondvaart (incl. bootlunch) over De Vecht.  

www.paleissoestdijk.nlwww.rondvaartenvecht.nl 

 

Tip 3: Je bent jong en je wilt wat: theater!


Ben je jong van geest en een theaterliefhebber? Zet dan 17 t/m 25 november in de agenda. Dan zijn zo ongeveer alle Groningse theaters het decor van het Jonge Harten Festival. Een festival vol voorstellingen, jong talent en vele extra’s.  

Het hart van dit festival is de Oosterstraat 13a: een café, restaurant, theater-, film- en popzaal in één. Elke avond zijn er in het café voorstellingen, films en muziekoptredens.  

Jonge Harten vindt ook plaats in de Stadsschouwburg, het Grand Theatre en op verschillende pop-up locaties in de stad. 

www.jongeharten.nl 

 

Tip 4: May the force be with you


Een tentoonstelling voor alle Star Wars-fans. Tot en met 11 maart 2018 is in de Exhibition Hall naast CineMec Utrecht Leidsche Rijn STAR WARS Identities te zien. Een tentoonstelling met personages, een verzameling van zo’n 200 objecten met kostuums, modellen, illustraties en rekwisieten. Maar er is ook een ‘identity quest’. Identiteit is namelijk een terugkerend thema in alle Star Wars-films. Bezoekers onderzoeken hier hun eigen identiteit.  

www.starwarsidentities.nl 

 

Tip 5: Daar kun je GIF op innemen!


Nu de T-rex op reis is gegaan is er in Naturalis plaatsgemaakt voor een gilamonster, vogelspinnen en een koningscobra. Tientallen levende, giftige dieren en planten zijn te zien tijdens de tentoonstelling GIF! Bezoekers ontdekken waarom sommige dieren en planten giftig zijn en hoe gif werkt. Naturalis-onderzoeker dr.Freek Vonk en zijn collega’s vertellen over het nut en de noodzaak van gif-onderzoek. Er zijn doe-activiteiten  en demonstraties. Zo kunnen bezoekers een eigen maaltijd van ‘giftige’ paddenstoelen maken.  

www.naturalis.nl 

 

Tip 6: Maak een raketlancering mee!


Ter gelegenheid van 60 jaar ruimtevaart transformeert de Amsterdam Ziggo Dome 11 november in een universum vol sterren, planeten, vliegende objecten en astronauten van ruimteschip aarde. Tijdens SpaceXperience-LIVE laat André Kuipers bezoekers ervaren hoe het is om een raketlancering te beleven, naar de planeten te vliegen en astronaut te zijn. Met behulp van special effects en technieken komen entertainment, spektakel, wetenschap, techniek en duurzaamheid samen in een show met een 360 graden decor. Met André Kuipers als middelpunt.  

www.spacexperience.nl


UITJES 

9 T/M 12 NOVEMBER 

SFEERBEURS LATABLE 

Lifestyle-event in de Grote Kerk Naarden. Om alvast in de juiste feeststemming te komen.  

www.latable.nl 

15 T/M 19 NOVEMBER 

SPIRIT OF WINTER 

Op Paleis Het Loo is het al vroeg Kerst met duizenden lichtjes in de tuin. 

www.spiritofwinter.nl 

11 T/M 12 NOVEMBER 

SPELLENSPEKTAKEL 2017 

U kunt zich twee dagen lang onderdompelen in de nieuwste spellen in het Beursgebouw Eindhoven.  

www.spellenspektakel. 

20 NOV. T/M 5 DEC. 

Sinterklaas logeert weer in Museum Catharijneconvent en alle kinderen zijn uiteraard welkom. 

www.huisvansinterklaasinutrecht.nl 

 

Meer DenD