Ere-Palm voor Cruise en acht straaljagers voor Top Gun in Cannes

Door: DitjesDatjes
18-05-2022

Acteur Tom Cruise heeft woensdagavond op het festival van Cannes vrij onverwacht een ere-Palm gehad voor zijn volledige oeuvre. De 59-jarige superster kreeg de onderscheiding tijdens de Europese première van zijn nieuwe film Top Gun: Maverick.

Voorafgaand aan de première hadden acht straaljagers van het Franse leger de kleuren van de Franse vlag geschilderd in de lucht boven het festivalpaleis waar de film werd vertoond.

De Europese première van Top Gun: Maverick geldt als een van de grootste events van deze 75e editie van Cannes. Cruise doet geen interviews, maar gaf woensdagmiddag wel voor een select gezelschap een publieke ‘vraag en antwoord’ over zijn leven en carrière. Na de première vertrekt hij direct naar Londen, waar donderdagavond de Britse première van Top Gun 2 plaats zal vinden. Hier zullen prins William en zijn vrouw Catherine bij zijn.

Speciale screening

In Top Gun: Maverick speelt Cruise opnieuw de rol van de rebelse piloot Pete ‘Maverick’ Mitchell. Hij krijgt van zijn oude maatje Ice (Val Kilmer), inmiddels generaal, een speciale opdracht om een jonge lichting vliegeniers te trainen voor een heel bijzondere en gevaarlijke missie. Een van de jonge piloten is Bradley ‘Rooster’ Bradshaw (Miles Teller), de zoon van zijn overleden beste vriend Goose. Andere rollen zijn er voor Jennifer Connelly, Jon Hamm en Ed Harris.

Top Gun: Maverick draait in Cannes overigens niet in competitie, maar is een zogenoemde ‘speciale screening’. In totaal strijden 21 films de komende twee weken om de prestigieuze Gouden Palm, de hoofdprijs van het festival. Het vervolg draait vanaf 26 mei in de Nederlandse bioscopen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD