Erica gaat in op kritiek Chateau Bijstand: ‘Het is wél echt’

Erica weerlegt kritiek op Chateau Bijstand
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Kijkers twijfelen aan de echtheid van Chateau Bijstand. De Meilandjes zouden namelijk te veel geld te besteden hebben voor een familie die in de bijstand zit. Volgens Erica is dat grote onzin. ,,De berekeningen kloppen wél.”

De Meilandjes hebben in Chateau Bijstand hun chique woning in Noordwijk een maand lang ingeruild voor een huurhuis zonder alle luxe die ze gewend zijn. In de eerste aflevering kreeg de familie te horen hoeveel geld ze te besteden hebben en met welke vaste lasten ze te maken hebben.

‘Geen bijstand maar luxe’

Maar volgens kijkers klopt de berekening niet en krijgt de familie te veel geld. Hierdoor zorgt het programma voor een vertekend beeld over de bijstand. ,,Ik ken er die maar 40 euro per week hebben… Zij hebben maar liefst 225 euro per week. Dat is geen bijstand maar luxe!”, twittert een kijker.

Hoewel maar weinig kijkers het kunnen geloven dat families in de bijstand een bedrag van 900 euro kunnen besteden, is de berekening volgens Erica toch echt juist. Op Twitter reageert ze dan ook op álle kritiek die ze over zich heen krijgt. ,,De berekening is exact volgens de bijstandsregels. Voor 2 volwassenen met een inwonende alleenstaande moeder met 2 kinderen!”, aldus Erica.

130% bijstandsuitkering

Ook vinden kijkers dat de uitkering gekort moet worden, omdat Maxime normaalgesproken apart woont. ,,Opzich klopt dit niet. Maxime woont met 2 kinderen bij ouders in. Dus moet de uitkering gekort worden. Solliciteren? Normaal woont ze apart”, twittert een kijker. Maar volgens Erica gebeurt dit ook, aangezien ze met zijn drieën 130% bijstandsuitkering krijgen.

Tags

CHATEAU BIJSTANDERICA MEILANDFAMILIE MEILANDMEILANDJES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie