Erica Meiland doet aangifte tegen rapper: bedreigd met bijl

Rapper dreigt Erica Meiland te onthoofden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Erica Meiland is van plan aangifte te doen tegen een rapper die haar bedreigt met bijlen in zijn videoclip. Een week geleden heeft de familie Meiland het management van de rapper verzocht de video offline te halen, maar dit is tot op heden niet gebeurd.

De storm rondom haar uitspraken over moslims is nog steeds niet gaan liggen. Hoewel Erica Meiland eerder al aangaf veel haat te ontvangen na de uitspraken, lijkt de haat alsmaar erger te worden.

Erica ‘kidnappen’ en bedreigen met bijlen

,,Iedereen mag zeggen wat hij of zij wil. Ik ook. Zolang het bij woorden blijft vind ik het goed”, reageerde Erica eerder nog op alle haat die ze over zich heen kreeg. Maar rapper JABROUN lijkt haar grens nu over te zijn gegaan.

In een videoclip die onlangs is verschenen wordt Erica bedreigd met bijlen. ,,F*ck Erica Meiland, ik hoef niet zulke toxic mensen in mijn land, als het kan ga ik haar kidnappen en zet ik haar op een eiland”, rapt JABROUN in de videoclip.

Vervolgens wordt er een vrouw afgebeeld met een vuilniszak over haar hoofd, die hoogstwaarschijnlijk Erica voor moet stellen. Op de achtergrond zwaaien een aantal mensen met hakbijlen.

Juridische stappen

Voor Erica is de maat vol. Yvonne Coldeweijer deelt een e-mail die is verstuurd door de Meilandjes naar het management van de rapper. ,,Zulke beelden kunnen zorgen voor uitlokking en agressie richting Erica Meiland. Daarnaast weten wij niets van de achtergrond van artiest JABROUN en weten wij niet of hij dit daadwerkelijk ook zou doen wat hij afbeeldt in zijn clip”, luidt het in de mail.

Er wordt dan ook verzocht de videoclip offline te halen. ,,Gebeurt dit niet zullen wij juridische stappen maken richting artiest JABROUN en een aangifte indienen.”

Volgens rapper ‘creatieve uiting’

Volgens Coldeweijer is het management van de rapper niet van plan om de videoclip offline te halen. ,,Zij geven aan dat de rap een creatieve uiting is en heeft dit per e-mail aan de Meilandjes laten weten”, meldt Coldeweijer in Instagram Stories.

Tags

AANGIFTEBEDREIGDERICA MEILANDFAMILIE MEILANDMEILANDMEILANDJES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck