Erica Meiland herstelt contact met nichtje: ‘Ik heb bijna geen familie meer’

Erica herstelt contact met nichtje
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Erica Meiland zit momenteel in diepe rouw; het verlies van haar moeder Jenny heeft er diep ingehakt. Op de dochter van haar overleden zus na, heeft ze bijna niemand meer over in de familie. En daarom heeft Erica besloten het contact met haar nichtje weer te herstellen.

Hoewel Jenny al 93 jaar was, kwam haar dood onverwacht. Het verdriet bij Erica is groot; haar moeder was bijna het enige familielid dat ze nog over had.

Vader, broer en zus overleden

Erica had nog een broer, Vincent, die zwaar gehandicapt was. ,,Echt communiceren lukte niet. Hij kon niet zien en niet praten”, vertelde Erica volgens Story in haar biografie. ,,Mijn ouders hadden altijd gedacht dat Vincent jong zou overlijden. Maar hij was toch nog 41, toen hij in 2000 overleed.”

Op dat moment had Erica al geen vader meer. In 1998 werd hij niet lekker nadat hij in de tuin aan het werk was geweest met een hogedrukspuit. Erica’s moeder belde de ambulance, maar onderweg naar het ziekenhuis viel hij weg. Daar is hij uiteindelijk overleden.

En ook de zus van Erica is er niet meer. Saskia kampte met depressies en een drugsverslaving. ,,Tot heroïne aan toe”, zei Erica daarover.

Enige familielid

Saskia had twee kinderen, waaronder een zwaar gehandicapt kind Rosanne, dat op zesjarige leeftijd overleed. ,,Het enige familielid dat ik aan de Renkema-kant nog heb is Jirina, de jongste dochter van Saskia. Die gaf mij de schuld van de dood van haar moeder.”

Volgens Jirina had Erica beter haar best moeten doen om Saskia te helpen. ,,Dat is zo’n onzin! Maar dan denk ik ook meteen: Jirina heeft het ook niet makkelijk. Ze heeft MS, ze is haar moeder kwijt en ze heeft geen goed contact met haar vader”, aldus Erica.

‘Ik heb al bijna geen familie’

Toch kwam Jirina wel met haar zoontje langs bij haar oma Jenny. Daarom wist Erica dat het contact met Jirina na het overlijden van haar moeder weer zou komen. ,,Als mijn moeder overlijdt, komt ze natuurlijk ook. Ik ben testamentair executeur, dus dan ga ik alles netjes regelen. Ik heb al bijna geen familie, ik wil niet ook nog eens een keer ruzie.”

Die belofte is Erica nagekomen, want op de rouwkaart van Jenny staat ook de naam van Jirina, samen met haar partner Tommy en zoontje Taddy.

Tags

ERICA MEILANDMEILANDJESROUW

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck