Erica Meiland woest na kritiek: ‘Ons huwelijk is niet ranzig’

Erica Meiland woest over uitlatingen over huwelijk
Door: Charlotte Wijnen
20-01-2022

Erica Meiland slaat terug nadat Willem Reimers het huwelijk van haar en Martien ‘ranzig’ noemde. Ze is helemaal klaar met de kritiek die zij en Martien krijgen op hun huwelijk.

Wanneer je iemand het ja-woord geeft, hoop je natuurlijk voor altijd met diegene samen te blijven. Voor Erica en Martien liep dat anders. Martien kwam erachter dat hij op mannen valt en daarmee was het huwelijk voorbij. Maar gelukkig duurde dat niet lang, want de twee trouwden opnieuw. Ook al zijn ze niet verliefd op elkaar, de liefde voelen ze wel.

‘Hoe ranzig wil je het hebben?’

Maar Erica en Martien krijgen een hoop kritiek op hun bijzondere huwelijk. Onlangs uitte Willem Reimers nog zijn ongenoegen. ,,Ik ben niet gecharmeerd van de Meilandjes”, zei hij in weekblad Weekend. ,,Ik snap die verhouding niet. Getrouwd, terwijl ze allebei ook een partner mogen, hoe ranzig wil je het hebben?”

Erica slaat terug

Die uitspraak schoot bij Erica in het verkeerde keelgat. Volgens haar zou Reimers juist het huwelijk van haar en Martien moeten begrijpen. ,,Hij is toch homo?”, zegt ze in het weekblad, niet wetende dat hij al vijftig jaar getrouwd is met zijn vrouw Jenny. ,,Wat zeg je, is hij getrouwd met een vrouw? Dan begrijp ik zijn kleding niet. En als hij het nu nog niet begrijpt moet hij mijn boek maar lezen, dan wordt het hem allemaal duidelijk.”

Meer DenD