Erica reageert op Meiland-boycot: ‘Media hebben het opgeblazen’

Erica Meiland reageert op alle commotie
Door: Charlotte Wijnen
02-12-2021

Erica Meiland heeft voor het eerst gereageerd op de commotie die is ontstaan vanwege anti-islamuitspraken in haar biografie. In een statement op Instagram zegt ze dat de ‘drie woorden’ die zij heeft gezegd door de media is opgeblazen.

‘Opgeblazen door media’

,,Ruim een maand geleden is mijn biografie uitgekomen waarin ik in het hoofdstuk ‘De boeken’ mijn visie geef op een aantal geloven en de daarmee direct verbonden positie van vrouwen, wereldwijd en ‘geschiedeniswijd’”, begint Erica haar statement. ,,Helaas zijn daaruit drie woorden door diverse media uitgelicht en opgeblazen.”

Erica geeft aan dat vooral Maxime last heeft van haar uitspraken omdat zij haar steunde. ,,Een resultaat hiervan is dat onze dochter Maxime door diverse bedrijven zakelijk werd geboycot.”

‘Pinguïns zijn dat’

De commotie is ontstaan doordat Erica vrouwen in boerka met pinguïns vergelijkt en hoofddoekjes ‘niet normaal’ vindt. Ook stelt ze dat de islam ‘heel veel ellende brengt’. Hoewel Erica die dingen heeft benoemd in haar boek, besloot Shownieuws toen direct te vragen of ze wel echt achter de uitspraken staat.

,,Ja pinguïns zijn dat ja. Ik kan niet tegen een hoofddoek, echt niet. Dat moet er gewoon niet zijn”, zei Erica voor de camera tegen Shownieuws. ,,Er zullen echt wel mensen zijn die daar wat van vinden en dan kunnen we in discussie gaan.”

‘Vervormde uitspraak’

En die discussie kwam er, alleen vermoedelijk veel heftiger dan Erica verwacht had. En hoewel ze de uitspraken toch echt zelf gedaan heeft, legt ze de schuld deels bij de media neer die haar uitspraken zouden hebben opgeblazen. ,,Hierdoor is een vervormde uitspraak ontstaan die de afgelopen dagen een sneeuwbaleffect heeft veroorzaakt”, aldus Erica.

BuzzE

DenD promoties