Erica: ‘Soap hoefde van mij niet’

Door: DitjesenDatjes
02-08-2019

Als het aan Erica had gelegen was er nooit een real life soap gemaakt van het Franse avontuur van haar gezin. Dat vertelt ze in weekblad Weekend. Het is vooral Martien die de camera’s en de bijbehorende media-aandacht leuk vindt. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De Mol

,,Als het aan mij had gelegen waren we gewoon vertrokken en hadden we ons plan daar ook wel getrokken”, zegt de vrouw van Martien in Weekend. ,,We wisten immers waar we aan begonnen.” Toch was het niet Martien maar Erica die een mail stuurde naar John de Mol met het idee van een soap over het chateau in Frankrijk. ,,We kregen het privé-mailadres van John de Mol. Ik heb hem een paar dagen voordat we naar Frankrijk zouden vertrekken een e-mail gestuurd dat het misschien wel leuk zou zijn om ons te volgen, zoals eerder in het programma Ik Vertrek was gebeurd.”

Kwebbelen

Erica stuurde dat mailtje niet voor zichzelf maar voor Martien, want hij geniet van alle aandacht. ,,Zolang hij maar kan stralen en kwebbelen is hij helemaal in zijn nopjes. Er zijn dagen geweest dat hij wel tien interviews per dag gaf. Hij kon er geen genoeg van krijgen. Ik heb van gedacht: geef mijn portie maar aan Fikkie. Als ik had moeten doen wat hij in de afgelopen maandag aan publiciteit heeft gedaan, dan hadden ze me kunnen wegdragen.” Soms denkt Erica namelijk dat ze niets bijzonders te vertellen heeft. ,,Ik ben maar een doodgewone vrouw die met een hoop geluk met haar gezin en een goede vriendin op een kasteel in Frankrijk is terecht gekomen.” 

Meer DenD