‘Ernstig zieke Poetin moet operatie ondergaan’

Poetin is ernstig ziek
Door: Charlotte Wijnen
02-05-2022

Poetin wordt mogelijk gedwongen om de controle over de oorlog in Oekraïne over te dragen, aangezien hij een operatie zou ondergaan. Dat beweert een insider aan Dailymail.

Als het gaat om de gezondheid van de Russische president Poetin, blijft de geruchtenmolen op volle toeren draaien. Hij zou de ziekte van Parkinson hebben of misschien zelfs schildklierkanker.

Krampachtig

Twee weken geleden doken er beelden op van Poetin waar hij in gesprek is met zijn minister van Defensie Sjojgoe. Omdat Poetin zenuwachtig oogde en krampachtig de tafel vasthield, leidde het opnieuw tot speculaties over zijn gezondheid.

Psychotherapeut Noel McDermott denkt dat Poetin in een ‘psychotische staat’ verkeert en last heeft van ‘stemmen in zijn hoofd’, zo vertelde hij in de Britse krant Express.

Operatie

En nu heeft een ‘insider van het Kremlin’ een boekje opengedaan over de gezondheidstoestand van Poetin. ,,Poetin wordt aangeraden een operatie te ondergaan, waarvan de datum wordt besproken”, aldus de insider volgens Dailymail. ,,Er lijkt geen bijzondere urgentie te zijn, maar uitstel kan ook niet. De problemen die tijdens zijn laatste onderzoek zijn vastgesteld, houden verband met deze ziekte.”

Volgens de insider gaat het om kanker. Russische journalisten hebben gesuggereerd dat de Russische president schildklierkanker heeft en dat hij constant wordt omringd door een team van topdokters. Verder zou Poetin ook lijden aan de ‘ziekte van Parkinson en schizoaffectieve stoornis’. Poetin heeft last van symptomen die horen bij schizofrenie zoals hallucinaties, zo legt de insider uit.

Macht overdragen

Wanneer Poetin onder het mes gaat, zal hij even uit de running zijn. Volgens de insider was het ‘onwaarschijnlijk dat Poetin ermee instemde om de macht over te dragen’, maar was hij wel bereid zelf iemand aan te wijzen om de ‘oorlogsinspanning te controleren’.

,,Dus terwijl Poetin de operatie heeft en herstelt, waarschijnlijk twee of drie dagen, gaat de feitelijke controle over het land over op Nikolai Patrushev”, aldus de bron.

Maar volgens de grondwet zou de macht moeten worden overgedragen aan de premier, Mikhail Mishustin. Patrushev heeft geen banden met het leger of de geheime dienst. ,,Maar Poetin beschouwt Patrushev als bijna de enige echt vertrouwde persoon en vriend in het machtssysteem.”

Meer DenD