Erwin Olaf ontvangt postuum Winq Award, erven richten fonds op

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Fotograaf Erwin Olaf heeft maandagavond postuum een Winq Diversity Award gewonnen voor zijn jarenlange inzet en activisme voor de regenbooggemeenschap. De prijzen van het enige queer magazine van Nederland werden uitgereikt in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Olaf overleed in september op 64-jarige leeftijd.

De zogenoemde Inspiration Award die Olaf postuum kreeg, werd in ontvangst genomen door zijn manager Shirley den Hartog en zijn weduwnaar Kevin Ray Edwards. Zij kondigden tijdens de show de oprichting aan van Foundation Erwin Olaf, een stichting waarmee zij het gedachtegoed van de fotograaf voortzetten.

Andere prijzen gingen naar cabaretier Jörgen Raymann, die zich als vader van een lesbische dochter vaak uitspreekt over lhbti-onderwerpen, en naar podcast De Lesbische Liga. Ook theaterproject Boys Won’t Be Boys en boekhandel De Queer Boekenkast vielen in de prijzen. De Ghanese activist Shika Fleischer ontving tijdens het gala de Hivos International Activist Award, uit handen van hulporganisatie Hivos.

Onder druk

“De rechten van onze community staan wereldwijd onder druk”, aldus hoofdredacteur Martijn Kamphorst. “Ook Nederland zakt steeds verder op de Europese ranglijst van landen waar lhbti-rechten goed geregeld zijn. Met deze awards maken we ruimte voor een positief geluid, door krachtige mensen en initiatieven uit te lichten die de zichtbaarheid en acceptatie van onze gemeenschap vergroten.”

Onder anderen oud-burgemeester van Amsterdam Job Cohen, Miss Nederland Rikkie Kollé, actrice Ayla Çekin Satijn en schrijver Kevin Hassing reikten een award uit. Verder waren er tijdens de show optredens van cabaretiers Kirsten van Teijn en Gavin Reijnders, zangers Porcelain ID en Roi Soleil en Introdans-danser Vincenzo Turiano

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck