Estelle Cruijff liet laatste wens vader in vervulling gaan

Estelle liet wens vader in vervulling gaan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Henny Cruijff, de vader van Estelle Cruijff en de broer van Johan Cruijff, is vorige week op 78-jarige leeftijd overleden. Estelle lag jarenlang overhoop met haar vader, die leidde aan frontotemporale dementie. Hij had maar één wens: een hereniging met zijn dochter Estelle. En die wens is uitgekomen.

Henny kreeg tijdens zijn eerste huwelijk dochter Nathalie. Estelle en een jonger zusje komen uit zijn tweede huwelijk. In 2016 deed Nathalie een boekje open over de frontotemporale dementie van haar vader. In gesprek met Shownieuws vertelde ze dat zijn vriendin Jeanette met hem wilde trouwen, maar dat zij en haar halfzussen, waaronder Estelle, dat niet zagen zitten. Jeanette zou hen vervolgens hebben verboden hun vader te zien.

‘Hij wil haar zien’

Hoewel de relatie tussen Estelle en haar vader al jaren bekoeld was, wilde hij volgens Nathalie niets liever dan dat het goed kwam. ,,Hij loopt met een tijdschrift met Estelle, naar mijn mening is dat een teken dat hij haar wil zien”, zei Nathalie tegen Shownieuws.

Hereniging

Estelle en Nathalie spanden een rechtszaak aan, maar tegen de tijd dat ze hun vader eindelijk mochten bezoeken, zat hij al in een verzorgingshuis voor dementerenden. ,,Ik weet niet of hij nu nog weet dat ik zijn dochter ben. Soms lijkt zijn blik te zeggen: Hé, ik ken je. En bij het afscheid is hij verdrietig”, liet Estelle eerder weten aan Story. Sindsdien zou ze elke week, soms zelfs meerdere keren per week, haar vader in het verzorgingshuis in Weesp hebben bezocht.

Tags

ESTELLE CRUIJFF

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck