Europapa van Joost Klein is een hit!

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Het nummer Europapa van Joost Klein is vrijdag in Nederland meer dan 1,2 miljoen keer gestreamd. Een regelrechte hit! Hoogstwaarschijnlijk een nieuw record, dat voorheen in handen was van Duncan Laurence.

Op donderdagavond werd het nummer al meer dan een half miljoen keer gestreamd, wat behoorlijk zeldzaam is voor Nederlandse nummers op Spotify. Vrijdag was de eerste volledige dag dat je Europapa kon beluisteren op Spotify. Even ter vergelijking, Arcade van Duncan Laurence had meer dan 1 miljoen streams op de dag na zijn overwinning op het Eurovisie Songfestival in mei 2019.

Record

Het PR-team dat Spotify in Nederland vertegenwoordigt, zegt dat ze pas na het weekend kunnen bevestigen of Joost Klein echt een nieuw record heeft neergezet. Maar Europapa doet niet alleen in Nederland opvallend goed. Wereldwijd staat het nummer nu op plek 104 van de meest gestreamde liedjes ter wereld, met meer dan 1,6 miljoen streams binnen één dag.

YouTube

Niet alleen het nummer zelf, maar ook het ‘stille outro’ waarin Joost Klein praat over zijn overleden ouders, doet het goed op Spotify. Met meer dan 337.000 streams stond dit stuk van het nummer op vrijdag op de tweede plek van de meest beluisterde Spotify-fragmenten. En op YouTube wordt de video van Europapa flink bekeken. Na bijna twee dagen sinds de release van het nummer, gaat het aantal views al richting de vier miljoen. Joost vertegenwoordigd Nederland in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op 9 mei.

Tags

EUROPAPAEUROVISIE SONGFESTIVALJOOST KLEIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck