Europapa verovert hitlijsten in heel Europa

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp

Advertentie

Van onze redactie

Het nummer Europapa van Joost Klein is in de week na het Eurovisie Songfestival door een groot deel van Europa omarmd. Hoewel de Nederlandse inzending werd gediskwalificeerd, is het liedje in een week tijd ongeveer 25 miljoen keer gestreamd op Spotify en maakt het deze week zijn entree in diverse officiële hitlijsten in Europa. Opvallend is dat Klein het in veel gevallen beter doet dan het winnende nummer The Code van Nemo.

Europapa is sinds deze week weer de nummer 1 in Nederland en Vlaanderen, en ook in Litouwen staat het liedje op de eerste plaats. Topnoteringen zijn er tevens in de tot nu toe gepubliceerde hitlijsten van Finland (nummer 2), Zweden (4) en IJsland (6). Ook in Noorwegen, Duitsland, Ierland, Groot-Brittannië, Griekenland en Wallonië komt Europapa binnen.

Kleins inzending hoort al sinds vorige week zaterdag bij de vijftig meest gestreamde singles wereldwijd, met op het toppunt bijna 3,3 miljoen streams op één dag. Vrijdag werd het liedje officieel de meest beluisterde songfestivalinzending van dit jaar toen het in aantallen het Italiaanse La Noia van Angelina Mango voorbijging. Europapa heeft inmiddels meer dan 70 miljoen streams op zijn naam staan.

De Diepte

Het komt zelden voor dat een Nederlandstalig liedje het zo goed doet in Europa. De Diepte van S10 bereikte na het songfestival ook enkele hitlijsten maar was lang niet zo populair als Europapa.

De succesvolste Nederlandse inzending is Arcade van Duncan Laurence die tussen 2019 en 2021 wereldwijd een hit werd. In totaal is het nummer op Spotify al ruim 1,1 miljard keer beluisterd, waarmee Arcade ook het populairste songfestivalliedje op de Zweedse streamingdienst is.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck

Deze site gebruikt trackingtechnologieën. Je kunt ervoor kiezen om deze technologieën te accepteren of te weigeren.