Eva Jinek deelt heftige ervaring zwangerschap

Eva Jinek
Door: Eva Steins
27-10-2020

Veel gaf Eva Jinek niet prijs over haar zwangerschap en de komst van haar kleine. Pax, die inmiddels ruim een jaar oud is kwam doormiddel van een ongeplande keizersnede op de wereld. Nu vertelt Jinek heftige details over haar zwangerschap en de bevalling. ,,Ik wist het niet”.

#Jinekbaby

Op 6 september 2019 werden Eva en haar Dexter de trotse ouders van baby Pax Valentijn. Een makkelijke bevalling was het niet. Eva moest onverwacht toch via een keizersnede bevallen. Ze deed haar verhaal via haar website.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Terwijl ik verlamd op mijn rug lag en geen pijn voelde maar wel de kracht waarmee mijn lieve artsen hem uit mijn lichaam moesten trekken. Zijn geboorte maakte op mij een verpletterende indruk: het was en is de belangrijkste gebeurtenis uit mijn leven. Maar het verliep in alle opzichten anders dan ik had gedacht. En dat gold ook voor de periode erna.’’

De keizersnede was enorm heft, maar ook de periode erna was heel zwaar voor Eva. Zij vertelde dat zij na de heftige buikoperatie totaal verzwakt was.

,,Ik kon nauwelijks lopen of mijn baby optillen. Alleen al rechtop zitten deed pijn en zullen we het over borstvoeding hebben? Over hoe moeilijk dat kan zijn, en al helemaal als je een grote buikwond hebt.”

LEES OOK:

Jinek vecht tegen tranen na interview Bibian Mentel

Placenta

Bij Jinek aan tafel zat Chacinda Ghossein-Doha, Cardioloog in opleiding van het Maastricht-UMC én een bekende van Jinek. De twee leerde elkaar op een bijzondere manier kennen. Chacinda onderzoekt placenta’s, die zouden kunnen verklappen of vrouwen die een zwangerschapsvergiftiging gehad hebben ook een verhoogd risico hebben op hart- en vaatziekten.

De eerste placenta die zij onderzocht was een bijzondere. Hierover doet Jinek een opvallende onthulling.

,,Uiteindelijk ga je vier placenta’s onderzoeken. Daar zit mijn placenta bij, ik was een trotse donateur van de eerste placenta voor jouw onderzoek.”

Ook onthult Jinek heftige details over haar zwangerschap die nog niet eerder bekend waren gemaakt. Ook Eva kreeg zwangerschapsvergiftiging. ,,Je had me gevraagd van tevoren of ik mee wilde doen, ik wist niet dat ik later zwangerschapsvergiftiging zou krijgen.”

Eva’s placenta werd opgehaald door een collega van Chacinda. Eva, die toen met hele andere dingen bezig was, vraagt zich achteraf af hoe dit eigenlijk gegaan is. ,,Jouw collega is mijn placenta komen ophalen, ik was afgeleid en met andere dingen bezig. Maar ik heb mij later afgevraagd: hoe haal je zo’n placenta op?”

Chacinda vertelt dat Eva’s placenta in een emmer met een sticker ‘chemisch materiaal’ het ziekenhuis verliet.

Meer DenD