Eva Jinek: Giel Beelen liegt over ‘kapotte telefoon’

Eva Jinek
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Eva Jinek zet in haar talkshow haar vraagtekens bij de geloofwaardigheid van Giel Beelen. Giel versliep zich gisteren voor zijn eigen radioshow, voor de tweede keer in een week tijd. De verklaring: zijn telefoon was kapotgegaan in de nacht. Eva gelooft helemaal niets van het verhaal en zet Giel flink op zijn plek in de show.

Verslapen

Hoe kan iemand die een radioshow presenteert zich tot twee keer toe verslapen? Dit vroeg iedereen zich af toen de stoel van Giel wéér leeg bleek te zijn bij aanvang van zijn show. Het nacht-duo dat al vanaf 04.00 ’s ochtends bezig was moest noodgedwongen blijven zitten om Giel’s deel van de show over te nemen.

Dit gebeurde vorige week ook, maar toen haalde Giel op het nippertje het laatste half uur van de show.

BNNVARA bracht naar buiten dat de oorzaak van de ‘vermissing’ van Giel een kapotte telefoon was. Giel onthulde zich kapot te schamen.

,,Ik baal ontzettend”, aldus de 43-jarige Beelen. ,,Mensen die mij langer kennen weten dat ik door en door radio ben en júist dit tijdstip wil. Ik snap dat de luisteraars boos waren en zich zorgen hebben gemaakt. Ik ga er de komende tijd alles aan doen om dat beeld dat nu ontstaat te ontkrachten.”

PR-stunt

Giel’s verklaring gaat er zowel bij Eva Jinek als Carlo Boszhard niet in. Zij denken dat het ‘smoesje’ van Giel gewoon een schaamteloze pr-stunt is. Jinek vindt het verdacht dat iemand in korte tijd drie van zulke blunders begaat.

,, Ik zit een beetje in het kamp-Carlo, omdat ik weet dat hij zich vorige week heeft verslapen en hij had op weg naar de eerste uitzending ook al dat de rubberen band van zijn wiel eraf was gevlogen.”

Dit wordt beaamt door Carlo. die bijna een voorbeeld aan Giel wil nemen.

,,Een betere publiciteit is er niet. Ik heb morgenavond een programma om half negen. Ik blijf dan lekker in bed liggen, dan zal het wel goed komen.”

Intern klokje

Jinek twijfelt niet alleen aan de geloofwaardigheid van Giel, maar trekt ook zijn arbeidsethos in twijfel. Aan tafel zit Qmusic-ster Marieke Elsinga, die vertelt dat deze actie ’typisch Giel’ is.

,,“Het schijnt zo te zijn dat Giel heel moeilijk wakker wordt. Mattie vertelde mij hoe dat werkt bij Giel. Hij moet echt wakker gebeld worden, anders schijnt hij niet echt goed uit bed te komen. Door redacteuren, ja. En als zijn telefoon dus uitvalt…”

Eva vindt het onzin. ,,Ja, maar Marieke, kom op, als het je báán is.”

Waarop Marieke wil bewijzen dat zij wél professioneel is. ,,Ik heb twee wekkers: een telefoon en een wekker-radio. Als het een dan uitvalt, gaat in elk geval het ander.”

Eva vindt het een lakse actie van Giel. ,,Stel dat je je zou verslapen: er zit toch ergens ook een intern klokje in jou die niet jou hele uitzending door blijft pitten?”

Tags

BLUNDERCARLO BOSZHARDGENANTGIEL BEELENJINEKMARIEKE ELSINGARADIO DJ

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck