Eva Jinek wilde eigenlijk geen moeder worden

Eva Jinek
Door: Charlotte Wijnen
05-08-2021

Hoewel Eva Jinek dolgelukkig is met haar zoontje Pax, had ze voorheen geen kinderwens. ,,Op een gegeven moment dacht ik: het zit gewoon niet in mij.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Misschien ben ik wel niet normaal’

Eva Jinek heeft samen met Dexter van der Voorn zoontje Pax en is dolgelukkig met haar gezin. Toch was er een tijd dat ze geen kinderwens had en eigenlijk geen moeder wilde worden. Het scheelde maar weinig of ze was kinderloos gebleven.

,,Sommige mensen hebben zo’n vurige kinderwens dat het lijkt alsof alles er voor moet wijken. Met of zonder partner, dat maakt niet uit, ze willen gewoon een kind”, legt de presentatrice uit in weekblad Weekend. ,,Zo is dat bij mij nooit geweest. Ik dacht heel lang: misschien ben ik niet helemaal normaal.”

Niet verdrietig

Een lange tijd hoopte ze dat haar mening over het moederschap zou veranderen, maar dat gebeurde niet. ,,Op een gegeven moment dacht ik: volgens mij zit het gewoon niet in mij. Dus was ik er ook niet verdrietig over.”

Maar toen ontmoette ze Dexter en alles veranderde. ,,Toen was ik 37 en hij wilde wél graag kinderen. Ineens voelde ik: met hem wil ik het.” Zoontje Pax is inmiddels drie jaar.

Tweede kindje?

Of Eva ooit een tweede kindje krijgt zullen we moeten afwachten. Eerder zei ze dat ze haar gezin graag zou willen uitbreiden, maar de zwangerschap staat haar in de weg. Haar eerste zwangerschap ging namelijk niet bepaald over rozen.

Pax kwam op de wereld via een ongeplande keizersnede. ,,Na de bevalling ben ik nog twee keer opgenomen geweest, omdat het zo slecht met me ging,” vertelde zij toen in Nouveau. ,,Dus in de eerste maanden ben ik erg bezorgd geweest.”

Meer DenD