Ex-Newsbabe Dionne Stax krijgt een herkansing

Dionne Stax newsbabe
Door: Jos La Grande
07-09-2021

Twee jaar geleden waren het de gouden bergen die lonkten voor deze ex Newsbabe van DenD. De overstap van het ‘veilige’ NOS Journaal naar familiezender AVROTROS leek er wel één uit duizenden. 

Wat zou Dionne daar allemaal wel niet gaan doen? Docu’s, tv-shows, radio, infotainment. Twee jaar later is dat huwelijk op de klippen gelopen.

Met haar 36 jaar gaat de gemiddelde leeftijd van het medewerkersbestand van MAX wel een heel stuk omlaag. Dionne zou bij AVROTROS zich gaan ontwikkelen tot ‘allround presentatrice op televisie en radio’, luidde de optimistische tekst van het perscommuniqué. 

Geen hoofdrol

Dionne Stax zei toen: „Door het brede aanbod van de programma’s kan ik nog meer van mezelf laten zien.”

Op Radio 1 was Stax inderdaad al een tijdje niet meer te beluisteren in de combinatie met Toine van Peperstraten. Dat er geen hoofdrol was weggelegd bij het Eurovisiesong­festival in Rotterdam, maar wel voor Chantal Janssen van de commerciëlen en Jan Smit van haar eigen AVROTROS moet haar misschien ook wel pijn hebben gedaan.

Opnieuw beginnen

Stax moet opnieuw beginnen. Ze kende MAX natuurlijk al wat langer en gaat daar onder meer de operatalentenshow (hoe origineel is dat trouwens?) ARIA presenteren.

Nederland wenst de sympathieke Dionne Stax uiteraard alle succes toe. Maar misschien is dit alles ook een goede les voor de andere talentvolle newsbabes die over een nieuwe stap in hun carrière nadenken. Bezint eer ge ergens in Hilversum begint! 

Top 10 Lijst 2021

  1. Hélène Hendriks (SBS)
  2. Malou Petter (NOS)
  3. Mariëlle Tweebeeke (Nieuwsuur)
  4. Siham Raijoul (SBS)
  5. Eva Jinek (RTL4)
  6. Annechien Steenhuizen (NOS)
  7. Welmoed Sijtsma (WNL)
  8. Rennie Rijpma (AD)
  9. Marieke Elsinga (RTL4)
  10. Fidan Ekiz (De Vooravond)

Meer DenD