Hélène Hendriks is de Newsbabe 2021 van Nederland

Hélène Hendriks Newsbabe 2021
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Hélène Hendriks mag zich de komende 12 maanden de NEWSBABE van het JAAR 2021 noemen. Ze neemt het stokje over van Dionne Stax, de grote belofte die de achterdeur bij AVROTROS inmiddels heeft dichtgetrokken. 

Sportjournaliste Hélène Hendriks steeg in sneltreinvaart op de populariteitsladder en belandt dit jaar op de allerhoogste trede van het DenD-klassement. Ze doorbrak het glazen plafond voor meer journalistes die sport van tv-commentaar voorzien. 

Hélène is veelzijdig, nieuwsgierig, heeft gezag opgebouwd en weet zich ook tussen mastodonten als Johan Derksen en Wilfred Genee meer dan staande te houden. 

Bloedfanatiek

De blondine uit Breda was al bloedfanatiek toen ze tophockey speelde. In haar nieuwe passie, de sportjournalistiek is het niet anders. Ze overwon als topsporter een driedubbele hernia toen ze op haar 23e werkelijk alles gaf om te presteren.

Wie de loopbaan van de Brabantse Hélène op de voet heeft gevolgd, weet dus dat het geen kasplantje is dat in het Hilversumse omroepkwartier gedijde. Nee, Hélène weet waar ze over praat als ze voetballers interviewt over tactiek en ze kent ook de pijn van een topsporter om tot prestaties te komen. 

LEES OOK: ‘Ex-Newsbabe Dionne Stax krijgt een herkansing’

De ontdekker van Hélène is sportjournalist Joep Schreuder van de NOS die niet geheel toevallig ook een Bredanaar is. Na Omroep Brabant, Fox Sports en SBS wordt Hélène Hendriks, die een topje van een pink mist door een hockeybal, is volledig geaccepteerd in de topsport als een klasbak. 

‘Stoer en tegen stootje bestand’

Haar nummer 1-positie in het DenD-klassement van Newsbabes 2021 zal ongetwijfeld tot scheve ogen leiden bij de andere journalistes/presentatrices. Het zij zo. De keuze voor Hélène, geboren als één van een drieling zussen, is zeer terecht. 

LEES OOK: ‘Malou Petter is de nummer 2 Newsbabe 2021’

Zij staat voor een nieuwe generatie jonge vrouwelijke journalisten in de sport. Met kennis van zaken en inzet maakt ze de weg vrij voor anderen. Vooral de traditionele voetbalwereld is een journalistiek mannenbolwerk. Bovendien blijkt dat Hélène ook op andere podia zich weet te manifesteren, zoals zelfs aan tafel bij de mannen van VI

Bijna een miljoen Nederlanders keken naar De Oranjezomer bij SBS! Met een flinke dosis gezond verstand is deze 40-jarige energieke blondine, van wie we niet weten of ze al een levenspartner heeft gevonden, de Newsbabe van het jaar 2022. Proficiat!

Criteria

De keuze is bepaald op basis van een aantal criteria: talent, uitstraling, deskundigheid, presentatie, potentie.

 1. Hélène Hendriks (SBS)
 2. Malou Petter (NOS)
 3. Mariëlle Tweebeeke (Nieuwsuur)
 4. Siham Raijoul (SBS)
 5. Eva Jinek (RTL4)
 6. Annechien Steenhuizen (NOS)
 7. Welmoed Sijtsma (WNL)
 8. Rennie Rijpma (AD)
 9. Marieke Elsinga (RTL4)
 10. Fidan Ekiz (De Vooravond)

Lees alles over de Newsbabe-verkiezing 2021 in DenD, het grootste GRATIS familiemagazine van Nederland bij alle supermarkten van Dirk van den Broek en de slijterijen van DirckIII.

Tags

DE ORANJEZOMERDIONNE STAXHÉLÈNE HENDRIKSHOCKEYJOHAN DERKSENRENE VAN DER GIJPVERONICA INSIDEWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

 • Dirk
 • Brookland
 • LAM jouw museum
 • Dirck