Malou Petter is de nummer 2 Newsbabe 2021

Malou Newsbabe 2021
Door: Jos La Grande
07-09-2021

Malou Petter (geen familie van Debby Petter, de ex-nieuwslezeres en partner van Youp van ’t Hek) eindigde dit jaar op de nummer 2 positie van de verkiezing Newsbabe van het Jaar 2021.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het is nog niet de allerhoogste trede van de journalistieke ladder. Maar er zit meer in het vat.

De 30-jarige inwoonster van Utrecht kwam via haar opleiding journalistiek uiteindelijk bij RTV Utrecht en Het Jeugdjournaal terecht. Maar Malou heeft alles in zich om het pad van Eva Jinek en Dionne Stax te volgen.

Ochtendjournaals

Ze presenteert inmiddels de ochtendjournaals en gaat als reporter op pad naar belangrijke nieuwsonderwerpen. Ook pakte ze de rol van Dionne met verve op bij het uitslagenbord tijdens de verkiezingsavond in maart en presenteerde ze met Rob Trip de uitslagennacht van de presidentscampagne in de Verenigde Staten.

Voor Malou, inmiddels getrouwd in 2019 met Menno Horst, ligt er een mooie carrière in het verschiet. De tweede plek in de Newsbabe-competitie is ook een eerbetoon aan alle jonge journalistes die vanuit de regio doorstromen naar de topposities.

Top 10 lijst

  1. Hélène Hendriks (SBS)
  2. Malou Petter (NOS)
  3. Mariëlle Tweebeeke (Nieuwsuur)
  4. Siham Raijoul (SBS)
  5. Eva Jinek (RTL4)
  6. Annechien Steenhuizen (NOS)
  7. Welmoed Sijtsma (WNL)
  8. Rennie Rijpma (AD)
  9. Marieke Elsinga (RTL4)
  10. Fidan Ekiz (De Vooravond)

Lees alles over de Newsbabe-verkiezing 2021 in DenD, het grootste GRATIS familiemagazine van Nederland bij alle supermarkten van Dirk van den Broek en de slijterijen van DirckIII.

Meer DenD