Laatste vriendin Peter R. de Vries onder vuur

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

De laatste vriendin van de vermoorde Peter R. de Vries, Tahmina Akefi, ligt zwaar onder vuur. Terwijl de relatie tussen de twee eerst geheim was, duikt na zijn dood ineens overal op. Ze wordt zelfs verweten de nieuwe Rachel Hazes te zijn. 

‘De vriendin van’

Omdat Tahmina niet bekend wilde staan ‘de vriendin van’ hielden de twee hun relatie zo geheim mogelijk. Maar na de dood van Peter R. de Vries laat ze ineens wél van zich horen. Vlak na zijn dood kwam er een documentaire uit waarin Tahmina de hoofdrol speelde. Hierop was toen al veel kritiek, omdat zijn ze volgens veel kijkers te veel privé details deelde. Ondanks de kritiek komt ze nu ook nog met een boek.

Nieuwe Rachel Hazes

Collega misdaadverslaggever Henk Strootman schrijft in de Panorama dat hij zich doodergert aan Tahmina: “Nederland heeft een nieuwe Rachel Hazes. Haar naam: Tahmina Akefi. Naar eigen zeggen de laatste grote liefde van Peter R. de Vries en dat zullen we weten ook. Want we kunnen niet zeggen dat Tahmina in stilte rouwt. (…) Het begon al bij haar toespraak bij de herdenkingsdienst in Carré. Dat zorgde al voor het nodige ongemak onder de gasten. Niet gehinderd door de aanwezigheid van Peters ex-vrouw Jacqueline en zijn kinderen Royce en Kelly stak ze haar verhaal af. Over hoe Peter haar zijn ‘grootste liefde’ had genoemd. Ik voelde plaatsvervangende schaamte. En niet alleen ik, zo hoorde ik na afloop van de dienst.”

‘Waarom Tahmina?’

Henk kende Peter 33 jaar, en denkt dat hij alle privé details die Tahmina in de documentaire heeft gedeeld vreselijk had gevonden: “Peter was erg gehecht aan zijn privacy, had een broertje dood aan roddelbladen en trok duidelijke grenzen.”

Het boek dat ze gaat uitbrengen snapt de misdaadverslaggever al helemaal niet: “Waarom Tahmina, denk ik dan, waarom? Wat is het dat je denkt dat mensen hierop zitten te wachten? Gaat het om aandacht? Om geld? Om een opstapje naar de televisiewereld?”

Tags

BOEKDOCUMENTAIREONDER VUURPETER R. DE VRIESRACHEL HAZESTAHMINA AKEFI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck