Extreemrechts festival in België verboden

Door: DitjesDatjes
16-08-2022

Een extreemrechts festival in het Belgische Ieper mag niet doorgaan. Sommige acts op Frontnacht, onder meer de Nederlander Flatlander, hebben volgens het stadsbestuur banden met neonazi’s.

Frontnacht zou zaterdagavond 27 augustus plaatsvinden. Het is bedoeld als opwarmertje voor de zogeheten IJzerwake van de dag erna. De jaarlijkse bijeenkomst van uiterst rechtse Vlaams-nationalisten heeft moeite de volgende generatie op de been te brengen.

Ieper, bekend als gedenkplaats voor de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, stond onder grote druk om het festival te verbieden. De sociaaldemocraten in het stadsbestuur dreigden op te stappen.

Ook inlichtingendiensten van omringende landen hadden volgens Belgische media hun zorgen uitgesproken over Frontnacht. Naast Flatlander telde de line-up onder meer de Italiaanse punkrockband Bronson en het Vlaamse Storm & Drang.

De organisatoren van de IJzerwake schermen met een rechtszaak om de gemaakte kosten voor het festival op Ieper te verhalen, meldt de Vlaamse krant De Standaard.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD