Familie Meiland leerde van Ik Vertrek-avontuur

Door: DitjesDatjes
20-05-2019

De familie Meiland heeft lessen getrokken uit hun Ik Vertrek-avontuur twaalf jaar geleden. Voor hun nieuwe buitenlandproject pakken Martien en Erica het “heel anders” aan.

Het stel vertrekt opnieuw naar Frankrijk. In de stad Limoges kochten ze onlangs een verwaarloosd kasteel dat ze willen omtoveren tot een chambres d’hôtes. De verbouwing, en alles wat daarbij komt kijken, laten ze vastleggen voor de nieuwe realityserie Chateau Meiland, die vanaf maandag iedere week om 20.30 uur te zien is op SBS6.

Heimwee zorgde er de vorige keer voor dat ze na twee jaar terugkeerden naar Nederland. Volgens Martien had dat vooral te maken met de streek waar ze toen zaten. “Het was echt een dorp, dat was zo eenzaam”, zegt hij. “Mensen hadden de luiken voor hun ramen altijd dicht, er was bijna niemand op straat. Daar word je niet blij van als je uit de Randstad komt.”

Gebreken

Daarom hebben ze nu gekozen voor Limoges, een grotere stad met meer reuring. “Ik voel me hier nu al thuis”, zegt Erica, die blij is met hun nieuwe stek. Het pand uit 1870 heeft veel hout, hoge plafonds en marmeren schouwen. “We zouden nooit zo’n oude boerderij kopen. Een chateau heeft veel meer uitstraling. Het is zo mooi.”

Tegenvallers waren er ook. De loodgieter en aannemer ontdekten bij de start van de verbouwing meteen al flink wat gebreken. Zo waren er nog loden pijpen en was de verwarming stuk. “Het was onwijs koud”, herinnert Martien zich van de eerste weken in Frankrijk. “We liepen binnen met winterjassen aan, het was niet te doen. Het bleek allemaal très ancien, heel oud.” Ook het werkethos van de aannemers bezorgde Martien soms wat zorgen. “Die gaan hier om half 1 lunchen, nemen ze er een wijntje bij. Om half 3 komen ze pas weer terug. Dan denk ik: ja, nu is de dag alweer bijna om.”

Sinds 1 februari heeft de familie non-stop geklust om alles op tijd af te hebben. Erica: “We zijn nu honderd dagen aan het verbouwen. Natuurlijk zijn we heel moe, maar het gaat goed. Het wordt prachtig. Binnenkort verwachten we de eerste echte gasten. Daar kijken we allemaal heel erg naar uit.”

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen