Familiegeheim Peter R. ontrafeld op sterfbed vader

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Misdaadjournalist Peter R. de Vries lost het liefst moorden op, maar zijn vader pleegde er een paar! Wouter de Vries, zoals zijn vader heette, zat ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in het verzet. Op zijn vaders sterfdag kreeg Peter R. schokkende feiten te horen over de daden van zijn vader. Hij heeft namelijk twee Duitsers geliquideerd.

Geheim

Zijn vader, die een kruitfabriek in Muiden had, wilde nooit praten over die donkere periode uit zijn leven. Voor een lange tijd was het voor Peter R. en zijn broers en zus onduidelijk wat hun vader in de Tweede Wereldoorlog heeft gedaan.

In 2005 kwamen twee journalisten van NRC al achter het verleden van de vader van de misdaadjournalist. Destijds reageerde Peters broer, die net zoals zijn vader Wouter heet. ,,Ik weet dat mijn vader er niet trots op was. Het heeft hem veel verdriet gedaan wat hij ervoor heeft moeten doen. Daarom praatte hij er niet over.” Ook Peter R. realiseert zich hoe zwaar zijn vader het had met zijn geschiedenis.

Politiecel

Peter R. heeft vier broers en een zus, die volgens broer Wouter allemaal wel een keer een ‘politiecelletje van binnen hebben gezien’. Hun vader had geen medelijden met zijn kroost. ,,Als de politie dan naar huis belde, zei mijn vader dat hij eerst ging eten. Om acht uur ’s avonds kwam hij een keer aanzetten.”

Tags

DUITSLANDMISDAADJOURNALISTPETER R. DE VRIESTWEEDE WERELDOORLOGVADER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck