Famke krijgt de bons: optreden gecanceld na statement

Famke Louise
Door: Lois Kuhfus
24-09-2020

Famke Louise denkt in de toekomst wel een tweede keer na voordat ze een statement online zet. De zangeres berichtte maandag dat ook zij achter het statement #ikdoenietmeermee staat en dat ze zich afzet tegen de coronamaatregelen van de overheid. Inmiddels heeft ze haar woorden na een stormvloed van kritiek teruggenomen, maar moet ze alsnog op de blaren zitten. Ze raakt een grote opdracht kwijt met dank aan haar acties.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kritiek

Famke verscheen in Jinek om te praten over haar statement en toelichting te geven over de heftige uitspraken die zij eerder deed. Zij zei onder andere dat ze ‘NEE’ zegt tegen de regels rondom corona en dat ze ‘haar bek’ niet meer houdt. Bij Jinek aan tafel zette ze zichzelf flink voor schut: ze bleek geen enkel argument te hebben en kon zichzelf niet verdedigen.

Vanmorgen heeft Famke spijt betuigd en gaf zij toe spijt te hebben van haar uitspraken. Ze verwijderde het bericht met het statement en schreef een lang betoog: ,,Dat te hebben gezegd realiseer ik me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen. De bedoeling bij Jinek was om een ander perspectief te bieden en toch een beetje het tegengeluid te kunnen geven”

Opdracht

Ondanks haar uitgebreide excuses heeft Famke zich toch in de problemen gewerkt. De zangeres had volgens Huub van den Heuvel van Senf Theaterproducties de kans om op te treden. Ze zou optreden in de Utrechtse Jaarbeurs, bij een coronaproof theaterconcept met onder andere André Hazes. Het zou een behoorlijke show worden: er kunnen ruim 1000 man in het theater terecht.

Van den Heuvel maakt korte metten met haar uitspraken en blaast Famke’s optreden af: ,,Met een artiest die zich op die manier over corona uit, willen wij niet geassocieerd worden.”

LEES OOK:

Famke Louise krabbelt terug: ‘Sorry’

Meer DenD