Famke Louise krabbelt terug: ‘Sorry’

Famke Louise
Door: Lois Kuhfus
24-09-2020

Famke Louise geeft het op. Maandag gooide ze de tongen los met haar statement #ikdoenietmeermee, waarin ze aangaf afstand te nemen van de coronamaatregelen. Ze zat bij Jinek aan tafel om zichzelf te verdedigen, maar bleek geen één argument over haar lippen te kunnen krijgen. Nu zwaait ze met de witte vlag en smeekt ze om genade: ,,Ik dacht verschil te kunnen maken”.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Jinek

Famke (21) plaatste maandag een filmpje op haar Instagram waarin ze aangaf ‘NEE te zeggen tegen de coronamaatregelen’. Dinsdagavond kreeg zij de kans om te verklaren waarom ze deze drastische stap wilde zetten.

Het bleek dat Famke haar huiswerk niet had gedaan. Aan tafel bij Jinek lukte het de zangeres niet één samenhangende zin uit te brengen. Ze spande de kroon toen ze een spiekbriefje erbij pakte.

De zangeres werd overladen met kritiek. Twitteraars lieten niets van haar over en ook BN-ers spraken zich uit over haar ‘domme’ optreden. Angela de Jong was genadeloos: ,,De opgespoten lippen van Famke Louise hebben meer inhoud dan haar bovenkamer”.

LEES OOK:

Angela slacht Famke Louise

Verklaring

Nu krabbelt Famke terug. Ze laat weten niet meer achter haar statement te staan en verwijdert het filmpje van haar Instagram. Ze schrijft onvoorbereid bij Jinek te hebben gezeten:

,,Al met al, niet mijn beste dag. Dit alles heeft geleid tot het feit dat ik alleen en onvoorbereid bij Jinek aan tafel schoof. Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken.”

Famke gaat flink door het stof en geeft toe dat ze fout zat: ,,Dat te hebben gezegd realiseer ik me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen. De bedoeling bij Jinek was om een ander perspectief te bieden en toch een beetje het tegengeluid te kunnen geven”

Tot slot biedt Famke haar excuses aan: ,,Ik wil mijn excuses aanbieden aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en beloof beter mijn best te doen.”

Breuk management

Famke stond er alleen voor, nadat zij vorige week ook brak met haar management. Zij werd vertegenwoordigd door SPEC, het bureau van Ali B.

Ze geeft aan dat ze verwacht had meer support te krijgen van mensen om haar heen: ,,Ik ben een doorzetter en wilde dus daad bij het woord stellen door mijzelf kenbaar te maken op tv, wat ik niet had kunnen voorzien was de totale stilte en gebrek aan support om mij heen.”

Hiermee laat ze weten dat haar acties niet vertegenwoordigd werden door Ali B: ,,De mainstream media koos mij als potentieel aanspreekpunt en daar bovenop kwam ook een breuk met mijn management die vorige week plaatsvond.”

Meer DenD