Fans maken zich zorgen om ‘graatmagere’ Doutzen

Door: Ditjes en Datjes
18-08-2019

Op Instagram kunnen fans heerlijk meegenieten van Doutzen Kroes haar vakantiekiekjes. Maar het model ligt onder vuur na een van haar laatste bikinifoto’s die ze heeft geplaatst…

‘Sorry niet mooi meer’

De meningen zijn verdeeld, maar het topmodel krijgt voornamelijk ladingen van kritiek over haar ‘graatmagere’ lichaam. ,,Ik vind hier niks moois aan… Iets met verschoven schoonheidsidealen. Doe mij maar een maatje meer” post een volger. Een andere fan plaatst: ,,Dit is echt vel over been sorry niet mooi meer , maar dat was je wel …please eat some more”.

Skinny shaming

Andere volgers nemen het juist voor Doutzen op: ,,Grappig dat het vooral vrouwen zijn die negatief reageren… vaak dezelfde vrouwen die altijd de mond vol hebben over fatshaming… Dit is een sportieve vrouw die haar werk serieus neemt, heb een beetje respect lieve mensen!!!” schrijft celebrity fotograaf William Rutten.

Volop genieten

Terwijl fans zich enorme zorgen maken om de Friezin, is Kroes heerlijk aan het genieten van haar vakantie met familie en Victoria’s Secret-vriendin Candice Swanenpoel. ,,Dankbaar om de zomer door te brengen met mijn vriendin Candice” schrijft ze bij haar foto. Van fotoshoots op een luxe boot met fotograaf Jerome Duran tot kookfilmpjes van haar man Sunnery James en een dansende schoonmoeder in beeld. De familie heeft het duidelijk naar hun zin ergens in Europa.

Doutzen heeft zelf nog geen reactie gegeven op alle kritiek over haar lichaam. Wél plaatste ze nogmaals een bikinifoto waarop ze lijkt aan te geven dat ze zich vrij weinig aantrekt van al het commentaar.

https://www.instagram.com/p/B1QtLoAiJrc/

View this post on Instagram

Met enorme verbazing zat ik vandaag sommige reacties te lezen onder een prachtige foto van supermodellen Doutzen en Candice. Onze eigen Doutzen moest het vooral ontgelden, ze is te mager, moet meer eten, wat ongezond, slecht rolmodel met zo’n figuur etc etc…. Het enige wat ik zag was een prachtig afgetraind lijf van een topmodel die daar keihard voor aan het werken is….. Maar het meest opvallende, het waren vooral vrouwen die haar zo aanvielen…. Veel vrouwen hebben de laatste tijd zo de mond vol over “fatshaming”, “dat kan echt niet meer in deze tijd”. Maar “skinnyshaming” mag blijkbaar wel. Elke vrouw die slank is zal op social media keihard geshamed over hun figuur worden. “Ga eens eten meid” De allermooiste opmerking die ze voor hun kiezen krijgen, dat ze een slecht voorbeeld zijn voor jonge meiden… Zeggen we dat dan ook tegen te dikke dames dat ze een slecht rolmodel zijn voor diezelfde jonge meiden? We hebben allemaal een andere bouw, een andere stofwisseling. De een kan niet zonder gezond eten en sporten en de ander niet zonder lekker veel eten en een wijntje. En dan hebben we nog een grote groep met allerlei aandoeningen waardoor het gewicht alle kanten op kan gaan. Laat mensen gewoon zijn wie ze willen zijn, moeten zijn of kunnen zijn! Waarom moeten we daarover oordelen? Iemand veroordelen over te slank zijn is net zo naar als over te dik zijn, daar zit echt geen verschil tussen. Laten we gewoon eens ophouden elkaars figuur te bekritiseren. Daar zal het een stuk gezelliger van worden in de wereld! Veel liefs van een man met een buikje omdat hij niet zo van sporten is maar wel zo van eten! #skinnyshamingisbodyshaming #williamrutten

A post shared by William Rutten (@williamrutten) on

Meer DenD