Fans Oranje in lange wachtrijen voor coronatest

Door:
13-06-2021

AMSTERDAM (ANP) – Supporters van het Nederlands elftal moeten zondag in Amsterdam soms lang wachten voordat ze een coronatest kunnen doen. Op sommige testlocaties is de doorstroom goed, op andere plekken loopt het flink vast.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bij de openingswedstrijd van Oranje op het EK tegen Oekraïne zijn zondagavond in de Johan Cruijff ArenA 16.000 supporters welkom. De fans komen alleen het stadion in als ze een negatieve coronatest kunnen laten zien. De test moet van zaterdag of zondag zijn en kan op een aantal plekken in de stad worden afgenomen. In de RAI zijn meerdere teststraten en loopt het lekker door. Veel fans blijken ook een testafspraak te hebben gemaakt op een kleine locatie op de Rozengracht, in het centrum van de stad.

Tegen 13.30 uur stond daar een wachtrij van een paar honderd meter lang. Mensen kwamen pas tussen een uur en anderhalf uur later aan de beurt dan het tijdstip waarop hun afspraak was ingepland.

Sommige supporters besloten hun afspraak te cancellen en een nieuwe afspraak in te plannen op een andere locatie in de stad. “Dit gaat ten koste van onze drinktijd”, aldus een van de fans.

 

ANP

 

 

Meer DenD