Farmers Defence Force gaat protesteren bij FrieslandCampina

Door:
02-03-2021

AMERSFOORT (ANP) – Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) gaat woensdagochtend protesteren bij het hoofdkantoor van zuivelconcern FrieslandCampina in Amersfoort. FDF beticht het bedrijf onder meer van wanbeleid en en zegt dat het tijd is voor een “grote schoonmaak” bij FrieslandCampina.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

FrieslandCampina kwam eerder op de dag met cijfers over 2020. Daarbij werd bekendgemaakt dat aangesloten melkveehouders niet zoals gebruikelijk een jaarlijkse nabetaling krijgen uitgekeerd vanwege de coronacrisis. De boeren die lid zijn van de coöperatie lopen daardoor tussen de 10.000 en 20.000 euro mis. Ook krijgen de melkveehouders dit keer geen ledenobligaties.

Een woordvoerster van FDF zegt dat ook een in september uitgekeerde betaling moet worden terugbetaald aan FrieslandCampina. De ledencertificaten vormen volgens haar een soort pensioenvoorziening voor melkveeboeren. “Het creëert zoveel problemen. Boeren zijn ten einde raad.” Ze zegt dat de financiële problemen bij FrieslandCampina nu worden afgewenteld op de boeren.

De actie met trekkers op het Stationsplein in Amersfoort door FDF moet om 10.00 uur gaan beginnen.

 

ANP

 

 

Meer DenD