Fedja van Huêt in nieuwe Videoland-speelfilm Vaders & Zonen

Door: DitjesDatjes
19-06-2022

Onder anderen Fedja van Huêt, Guido Pollemans en Sanne Samina Hanssen zijn binnenkort te zien in een nieuwe speelfilm van Videoland, genaamd Vaders & Zonen. De film is vanaf 5 augustus te zien bij de streamingdienst.

Van Huêt en Pollemans spelen hierin twee broers die leven van hun vaders pensioen. Dan overlijdt hun vader, maar de mannen willen de uitkering graag behouden. Daarom stoppen ze hun vader in de vriezer. Als hun vader wordt opgeroepen voor een hartcontrole, besluiten de broers een man te zoeken die zich voor kan doen als hun vader.

Jörgen Scholtens (Little Amsterdam) heeft de regie voor zijn rekening genomen. Hij werkte ook mee aan het script, samen met Daan Windhorst (De Kuthoer) en Pepijn van Weeren (Little Amsterdam). De productie is in handen van Rachel van Bommel en Suzan de Swaan.

Geweldig

“Ik vond het script van Vaders & Zonen geweldig”, zegt Van Huêt. “Ik hou van zwarte komedie in de stijl van de Coen-brothers en de eigen stijl van regisseur Jörgen Scholtens.” Scholtens noemt het een “tragikomisch verhaal”, waarmee hij op een toegankelijke wijze wil ingaan “op het belang van gezonde ouder-kindrelaties”. “Wat doet het met een mens als zijn ouders hem niet hebben liefgehad? En wat doet het met je, al ben je al ver in je volwassen leven, als je ineens wel de aandacht en liefde krijgt die elk mens nodig heeft?”

Naast Van Huêt, Pollemans en Hanssen zijn Kees Hulst, Anneke Blok, Mariana Aparicio Torres en Beppie Melissen te zien in de film.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD