Fergie doet boekje open over vriendschap Diana

Prinses Diana
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Toen prinses Diana nog leefde, waren zij en haar schoonzus Sarah Ferguson zowel vriendinnen als rivalen. Maar de druppel die de emmer liet overlopen ging om iets heel kleins. Een voetwrat zorgde ervoor dat de twee elkaar nooit meer spraken…

‘Zij was slank en ik dik’

,,Diana en ik waren beste vriendinnen toen zij 14 was en ik 15”, zei Fergie in een interview met ‘People’. Dat was lang voordat Fergie de hertogin van York en Diana de prinses van Wales werd.

Volgens Fergie was het Diana die haar voorstelde aan de jongere broer van prins Charles, prins Andrew. Maar toen Fergie met Andrew trouwde en in de koninklijke familie terecht kwam, raakte de vriendschap met Diana steeds meer bekoeld.

Fergie kon het namelijk niet hebben dat Diana voor de buitenwereld de ster van de familie was. ,,Het hielp niet dat zij ontzettend slank was en ik zo dik”, schreef Fergie in haar boek ‘Finding Sarah’.

Voetwrat door Diana

Het contact tussen de twee stopte naar verluidt in 1996. En hoewel Fergie zei dat ze geen idee had waarom, denkt men dat prinses Diana niet tevreden was over de manier waarop haar voormalige schoonzus over haar schreef in ‘Finding Sarah’. Het boek werd in november dat jaar uitgebracht.

In haar boek vertelde Fergie allerlei anekdotes over Diana om de verkoopcijfers te verhogen. Maar de druppel die de emmer deed overlopen was dat Fergie beweerde een voetwrat te hebben opgelopen, nadat ze de schoenen van Diana had geleend. Diana sprak nooit meer met haar.

En hoewel Fergie beweerde dat hun band ‘nooit verbroken was’, bleek dat de vrouwen elkaar al een jaar niet meer hadden gesproken toen Diana overleed.

Tags

FERGIEPRINSES DIANAROYALSROYALTYSARAH FERGUSON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck