FIFPro wil dat rood Taison na racisme wordt geseponeerd

Door:
15-11-2019

De vakbond voor profvoetballers FIFPro heeft de voetbalbond van Oekraïne gevraagd de rode kaart van de Braziliaanse aanvaller Taison van Sjachtar Donetsk te seponeren. De Braziliaan had de straf gekregen nadat hij boos had gereageerd op racistische spreekkoren uit het publiek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Taison had zijn middelvinger opgestoken naar de supporters van tegenstander Dinamo Kiev en de bal in de tribune geschoten na spreekkoren. Hij kreeg rood van de scheidsrechter en verliet in tranen het veld.

“Miljoenen mensen over de hele wereld hebben de schokkende beelden gezien van Taison die rood kreeg nadat hij zijn geduld verloor door de racistische uitingen tegen hem door de supporters van Dinamo Kiev”, zegt de FIFPro in een brief aan de Oekraïense bond en competitie. “Ik ben ervan overtuigd dat jullie onze zorgen delen over wat er is gebeurd.”

“Als vertegenwoordigers van de profspelers, vragen we om de rode kaart in te trekken als voorbeeld. Iedere straf tegen hem zou de verkeerde boodschap uitsturen van de voetbalwereld, van Oekraïne en van de bevolking”, aldus de spelersvakbond.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD