Financiële problemen dreigen voor Ik Vertrek-stellen

Ik Vertrek
Door: DitjesenDatjes
26-03-2020

Heel de wereld vecht tegen het coronavirus en mensen van over de hele wereld merken de gevolgen van de crisis. Voor ondernemers die geen buffer hebben opgebouwd is een onzekere tijd aangebroken. Stellen bekend van het programma Ik Vertrek vertellen over hun zorgen.

‘Hoeveel pech kan een mens hebben?’

Voor bijna alle stellen die meededen aan het beroemde NPO-programma is het hebben van gasten erg belangrijk en dat is erg moeilijk nu er bijna geen toerisme meer kan plaatsvinden. Zo proberen David en Gine een bed & breakfast te beginnen in het Spaanse Aspe, maar de twee hebben al veel tegenslagen gehad. Zo ontdekten ze dat hun huis was gemaakt van een soort karton en niet bestand was tegen flinke regenbuien. Nu is er dus nog een flinke tegenslag. ,,Hoeveel pech kan een mens hebben?”, zegt het koppel tegen De Telegraaf. ,,We zitten nu inmiddels op dag elf van de lockdown. Onze bed & breakfast moest dicht en dat betekent geen inkomen. Maar de hypotheek, water en elektriciteit en de ziektekosten gaan wel gewoon door.” Het koppel laat weten dat ze geen idee hebben of ze deze crisis financieel kunnen overleven.

Don en Brigitte vertrokken vier jaar geleden met hun drie kinderen naar Frankrijk om een camping te starten. Maar dit seizoen ziet er, ondanks de vele reserveringen, niet goed uit. ,,We zitten met onze handen in het haar”, zegt het stel. ,,We hebben veel reserveringen staan maar we weten niet of de gasten kunnen komen. Daarnaast merk je dat veel mensen terughoudend zijn, de telefoon blijft de hele dag stil.”

Op last van politie

De camperplaats van John en Saskia is op last van de Spaanse politie dichtgegaan, laat Saskia aan De Telegraaf weten. ,,Dit zal tot 1 juni zo blijven.” Het koppel maakt zich nog niet direct zorgen, want zij ontvangen de meeste gasten niet in de zomer, maar in de winter. ,,Maar we hadden het natuurlijk liever anders gezien.”

Een van de bekendste koppels uit Ik Vertrek, Hans en Karin die ook wel ‘De Scheetjes’ worden genoemd, zitten op Bonaire nog redelijk goed. Daar zijn nog geen besmettingen geregistreerd. ,,Maar we zijn er wel bang voor dat het kan uitbreken.” Daarom hebben ze zelf besloten de mini-golfbaan te sluiten en alleen reserveringen toe te staan. ,,We gaan wat klusjes doen en een beetje uitrusten. Ik hoop dat dit snel achter de rug is.”

Meer DenD