First Lady van Nigeria haalt uit naar Meghan Markle: ‘Te naakt’

Meghan Markle was te naakt in Nigeria
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Oluremi Tinubu, de Nigeriaanse First Lady, heeft keihard uitgehaald naar Meghan Markle. Tijdens het bezoek van Meghan aan het land afgelopen maand, vond Tinubu dat ze ’te naakt’ gekleed was.

Prins Harry en Meghan Markle brachten eerder deze maand een bezoek aan Nigeria. Tijdens het bezoek wisselde Meghan meerdere keren van outfit en haar kledingkeuze viel niet in de smaak bij Oluremi Tinubu.

‘Te naakt’

Vooral de rode jurk, waar Meghan blote schouders had, zag Oluremi als een belediging voor het land. ,,We houden hier geen Met Gala”, zei Oluremi in een toespraak. ,,De naaktheid is gewoon overal. Dus we moeten daar iets aan doen en ze vertellen dat we dat niet accepteren in onze cultuur. Het is niet mooi. Het is helemáál niet mooi.”

Dure merken

Meghan kreeg niet alleen kritiek op haar ‘naaktheid’, maar ook op het feit dat ze kleding droeg van dure merken. ,,De vrouwen moeten geen filmsterren uit Amerika nabootsen of proberen evenaren. Zij weten namelijk niet waar ze vandaan komen”, vervolgde Oluremi. ,,Waarom kwam Meghan hier op bezoek?”

Kritiek

Ook op X kan Meghan op een hoop kritiek rekenen. ,,Deze speech gaat duidelijk over Meghan. Ik ben het helemaal eens met de First Lady”, zo schrijft iemand. En een ander: ,,Meghan zou de cultuur van andere mensen echt moeten respecteren en haar excuses moeten aanbieden aan het land.”

Tags

MEGHAN MARKLE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck