Ruzie tussen Beau en Van der Vorst ging er hevig aan toe

Door: Ditjes en Datjes
02-09-2019

De eerste ruzie tussen Beau van Erven Dorens en zijn nieuwe baas Peter van der Vorst is een feit. Het ging er hard aan toe volgens de nieuwe tv-baas van RTL.

Beau niet de makkelijkste

,,Ik ben een emotionele vent. Dat is voor zenderbazen niet altijd prettig. Wij hadden laatst behoorlijk mot, echt strijd over een programma” vertelt van der Vorst aan het AD. Maar Beau weet zelf ook dat hij niet de makkelijkste is vergeleken met de andere presentatoren van RTL. Nú kan Peter dit ook waarderen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ruzie

Waar ging die hevige aanvaring eigenlijk over? Van der Vorst geeft het volgende antwoord: ,,Na Het Rotterdam Project en Beau en de Veteranen wilde ik een ander maatschappelijk thema aanpakken. RTL wilde wachten en eerst nadenken.”

Hier is de presentator het compleet mee oneens. “Belachelijk” vindt hij het zelfs. ,,Ik roep dan: ‘Nee, we moeten doorpakken. We moeten het nú doen!”

Volwassen

De twee hebben de ruzie volwassen aangepakt. Van der Vorst stelde namelijk direct voor om hierover te gaan zitten. ,,Kort daarna kwam Peter terug van een reis. Hij ging niet direct naar huis, maar eerst langs mij. ‘Laten we het uitpraten.’ Een héél goede directeur dus!” aldus Beau.

Peter zijn idee

Het idee voor van Erven Dorens zijn eigen late night show op RTL kwam dan ook van Van der Vorst. Beau was hier enorm verbaasd over en had eigenlijk de hoop al opgegeven. ,,Ik had al afscheid genomen van het idee ooit nog late night te presenteren. Tot Peter van der Vorst mij onverwacht ophaalde van Schiphol. We dronken koffie en toen vroeg hij me. Totaal verbaasd was ik. Ik ben een type dat ook nee kan zeggen. ‘Laat maar, nooit meer!’ Peter weet dat en wist dat hij even zijn liefde moest tonen.”

De eerste aflevering van ‘Beau’ wordt maandag 2 september om 22:30 uur uitgezonden op RTL 4.

Meer DenD