Floor Jansen drie keer beter dan Anouk en Ilse samen?

Floor Jansen
Door: Jos La Grande
29-09-2019

Beste Zangers van Nederland was niet alleen het best bekeken programma van de afgelopen zaterdagavond, maar Floor Jansen ging ook nog eens viraal met haar vertolking van Shallow.

De Nederlandse zangeres, geboren in Brabant, kende met haar Finse metalband Nightwish enorme successen in het buitenland. Ze trad zelfs op voor een vol Wembley.

Met haar deelname aan Beste Zangers wordt eindelijk duidelijk dat ze een zangeres is van wereldklasse en maakt Nederland ook eens nader kennis met haar.

Weergaloos is de beste omschrijving hoe ze het nummer van Lady Gaga vertaalde in haar eigen versie. Ingetogen en vocaal subliem. De aandacht gaat niet alleen uit naar de souplesse van haar stem, die is rauw en heeft inhoud, maar ook de rijk getatoeëerde armen van Floor vallen nogal op.

Ze leeft samen in Zweden met haar vriend (en drummer) Hannes Van Dahl met wie ze een dochter heeft (Freja).

Zelf zegt over Shallow: ,,Ik heb niet zo veel popsongs gezongen in mijn leven, maar ik vond het een uitdaging om een cover te doen zonder dat ik er een super heavy versie van maak. In plaats daarvan is het meer een ballad geworden.”

Op de sociale media ging het meteen los met lovende reacties voor de keuze van Floor Jansen.

 

 

 

 

 

Meer DenD