Foei Ferdinand

Grappenhaus
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Op het bordes van het gemeentehuis van Bloemendaal afgelopen zaterdag na de huwelijksplechtigheid van minister Ferdinand Grapperhaus, notabene minister van Justitie, lijkt het erop dat de gasten de 1,5 meter corona-afstand aan de laars hebben gelapt.

Uit beelden blijkt dat de gasten nogal dicht op elkaar staan na de formele huwelijksbezegeling ten overstaan van de bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand, VVD-staatssecretaris Broekers-Knol.

Grapperhaus trouwde met journaliste Liesbeth Wytzes, met wie hij al enkele jaren een relatie heeft. De echtgenote van de jurist Grapperhaus overleed vier jaar geleden.

Feest in Amsterdam

De CDA-bewindsman trouwde in Bloemendaal en het feest was in een horeca-gelegenheid in de Amsterdamse Plantagebuurt. Grapperhaus trouwde in een grijs kostuum.

LEES OOK: Minister Grapperhaus trouwt zijn nieuwe liefde.

Grapperhaus zegt in een commentaar dat hij geen 100% garantie kan geven dat iedereen steeds op 1,5 meter afstand van elkaar heeft gestaan. ..Ik vind dat we ons best moeten doen om de regels na te leven”, aldus Grapperhaus op Telegraaf.nl.

Ook koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima gingen afgelopen week in de fout toen ze zich lieten fotograferen met een plaatselijke restauranteigenaar tijdens hun Griekse vakantie. Daarvoor boden ze excuses aan.

Verbazing over gedrag

Uiteraard is er verbazing, onder meer op sociale media, dat een Justitie- bewindsman die verantwoordelijk is voor de handhaving van de strenge coronaregelgeving dit uit de hand laat lopen. Veel Nederlanders die zich niet aan de 1,5 meter afstand hielden ontvingen een boete.

,,Ik heb nooit geloofd in het idee dat we worden geregeerd door een elite die het volk regels oplegt maar zich daar zelf niet aan houdt”, aldus publicist Ton. F. van Dijk via Twitter. Ook de Haagse politicus Richard de Mos vindt dat Grapperhaus zou moeten opstappen.

Tags

ANKIE BROEKERS-KNOLCORONAFERDINAND GRAPPERHAUSKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMALIESBETH WYTZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck