Frank Dane in de zevende hemel

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Frank Dane is twee weken geleden kersverse vader geworden van zijn zoontje Ole. De radio-dj was enorm gefascineerd maar ook getraumatiseerd door de gehele ervaring. De bevalling ging namelijk niet zoals verwacht…

36 uur weeën

Tijdens Frank zijn ochtendshow op Radio 538 vertelt hij uitgebreid over de gebeurtenis. Zijn kleine Ole werd namelijk twee weken te laat geboren. Er ging behoorlijk wat mis vertelt de dj. „Er waren 36 uur weeën nodig. Ik heb geprobeerd er zoveel mogelijk te zijn voor haar, maar dat kan niet. Ik vond het het meest traumatische en het meest mooie wat ik ooit heb meegemaakt” vertelt hij op zijn eerste werkdag.

‘Onmenselijk en iets middeleeuws’

‘Onmenselijk’ noemt hij weeën. Hij kan het niet begrijpen dat een vrouw dat zo lang kan volhouden. ,,Dat is echt een soort oerpijn. Zo rauw. Ik vond het iets middeleeuws hebben. Dat je dat nog moet hebben in 2019, zoveel pijn” aldus Frank.

Gorinchem

Ook was er nog eens personeelstekort. De verloskundige belde na 24 uur de ziekenhuizen in Utrecht en werd vertelt dat er geen plek was. ,,En toen moesten we naar Gorinchem. Ik moest alleen maar denken aan die kleine die dan in zijn paspoort heeft staan: Gorinchem.”

Met de pont

Er ging nóg meer mis. Toen het stel bijna bij het ziekenhuis was, bleek er een omleiding te zijn en dit ook nog allemaal midden in de nacht. Ze waren genoodzaakt zelfs een pont te gebruiken.

‘Ik heb gekeken’

Uiteindelijk komen Frank en zijn vrouw aan in het ziekenhuis en heeft zoontje Ole nog twaalf uur op zich hebben laten wachten, inclusief een ruggenprik. ,,Ik heb gedaan wat iedereen mij heeft afgeraden: ik heb gekeken.” Dane vond het ongelofelijk mooi. ,,Ik heb de geboorte gezien, ik heb het hoofdje zien komen, ik heb het lijfje eruit zien komen. Ik heb gezien dat mijn vriendin ons kindje kreeg” vertelt hij. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Tags

538BEVALLINGBN'ERFRANK DANERADIORADIO 538RADIO DJVADERZWANGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck