Frans Bauer eet emoties weg

Door: Tanja Brouwer
06-06-2018

Frans Bauer is een echte emotie-eter. In plaats van zijn gevoelens en verdriet te delen met het gezin zat hij op de bank zijn emoties weg te eten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Kipcorns

Begin 2015 overleed vader Chris. Frans vond het verschrikkelijk, maar wilde zijn vrouw en kinderen niet belasten met zijn verdriet. Daarom zocht hij troost in eten, en kwam maar liefst 25 kilo in twee jaar tijd aan. De zanger vertelde eerder dat hij na een optreden graag pikanto’s, kipcorns en huzarensalade at. Op een gegeven moment had hij maat 56 gekregen. Toen pas ging de knop om.

Nu sporten Mariska en Frans samen, en iedere avond staat er een gezonde maaltijd op tafel. ,,Ik ga bewuster met eten om”, zegt Frans in Margriet. ,,Ik train. Pas pakken maat 52 weer. Mezelf volstoppen neemt geen verdriet weg, weet ik nu.”

Amerika

Toch grijpt Frans nog wel naar verkeerd eten. Ook toen hij samen met zijn vrouw in Amerika was voor het programma Frans Bauer in Amerika maakte hij wel eens de verkeerde keuzes. Zo at hij een groot bord patat als ontbijt kon hij ook het ijs niet laten staan.

Meer DenD