Franse waaghals reikt tot grote hoogte voor goede doel

Franse waaghals staat op luchtballon op 4000 meter hoogte
Door: Kees van der Made
11-11-2021

De 28-jarige Franse waaghals Rémi Ouvrard wist zijn eigen wereldrecord te verbreken. Hij stond bovenop een luchtballon, op 4.016 meter hoogte…

De Franse Rémi Ouvrard is een 28-jarige ballonvaarder die in februari 2020 het wereldrecord vestigde toen hij op 1.217 meter hoogte bovenop een luchtballon stond. En gisteren deed hij dat nog eens dunnetjes over toen hij een hoogte van 4.016 meter bereikte. Dat was fors hoger dan de vooraf geplande 3.637 meter. Hij vestigde dit record in het kader van een inzamelingsactie, genaamd Téléthon. Deze Franse actie heeft sinds 1987 elk jaar plaats in het eerste weekend van december. Op televisie wordt een uitzending van dertig uur gemaakt. Die actie haalt geld op om onderzoek naar zeldzame ziekten mogelijk te maken.

Volgend jaar

Toen het wereldrecord werd bevestigd toonde Ouvrard zich blij via de sociale media: ,,Voor de Téléthon, altijd hoger!”. Het telefoonnummer om geld te doneren is, jawel, 3637. Deze actie smaakt de waaghals naar meer. Hij vertelde tegen de lokale krant Centre Presse: ,,Ik heb al een idee voor volgend jaar.”

Meer DenD