‘Frappante’ stelling in Op1

Op1
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

De heren Pieter Omtzigt en Hugo de Jonge waren gisteravond samen te zien in talkshow ‘Op1’. Voor hun strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA had Op1 enkele stellingen bedacht. Maar er zat ook wel een heel opmerkelijke stelling bij…

‘Johan Derksen of Akwasi’

Zo werd er aan de mannen gevraagd: ,,Johan Derksen of Akwasi.” Hierbij refereerde ze aan alle kritiek die beide heren over zich heen kregen, naar aanleiding van opmerkingen rondom The Black Lives Matter-beweging.

Hugo de Jonge

Hugo de Jonge gaf aan met beide niets te hebben: ,,Het wakkert tegenstellingen aan in de samenleving. Ik denk echt dat we niet gebaat zijn bij al die tegenstellingen en al die polarisatie. Dat ligt toch al heel erg op de loer. Ik denk dat we elkaar heel erg zouden helpen door de mensen die die tegenstellingen de hele tijd maar opzoeken niet zo veel podium te geven.”

Pieter Omtzigt

En ook Pieter Omtzigt kon deze stelling niet beantwoorden: ,,Geen van beiden. In dit debat zie ik absoluut niets. Een debat dat zich verengt tussen gouden standbeelden omver trekken of gouden bloemetjes voor standbeelden leggen: dat is aan mij niet besteed.”

Tags

CDAHUGO DE JONGENPONPO1OP1PIETER OMTZIGTTALKSHOW OP1

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck