Freek kent geen angst na haaienbeet

Door: Tanja Brouwer
05-03-2018

Hoewel Freek Vonk vorig jaar aan de dood ontsnapte toen hij werd gebeten door een rifhaai, is hij niet bang voor gevaarlijke dieren. Sterker nog: hij blijft ze opzoeken.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wild

Vandaag postte hij een foto op Instagram waaruit blijkt dat niets te gek is voor de tv-bioloog. Hij kent ondanks zijn ongeluk geen angst voor gevaarlijke dieren. Op de foto stond hij samen met een giftige zeeslang. Dat doet hij voor het nieuwe programma Freeks Wilde Wereld.

Naast de gevaarlijke zeeslang zoekt hij een een kraaghagedis, reuzenvaraan en walvishaai op. Met die laatste heeft hij zelfs samen gezwommen.

Vorig jaar werd hij gebeten in zijn rechter bovenarm door een rifhaai. Volgens eigen zeggen waren zelfs zijn spieren zichtbaar en lag zijn bovenarm aan stukken. In Miami is zijn arm gehecht, en al snel deelde hij de foto’s van zijn arm via Instagram.
Met zijn arm gaat het nu goed, en ook mentaal heeft hij dus niets aan de aanvaring met de haai overgehouden. Hij noemde het ‘dikke pech’, en denkt niet dat hij iets deed waardoor de haai besloot toe te happen.

https://www.instagram.com/p/Bf7yT3MnjLm/?utm_source=ig_embed

Meer DenD