Freek Vonk haalt larven uit zijn been: ‘Wat een joekels!’

Freek haalt zijn wormen uit zijn been
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Freek Vonk heeft sinds zijn reis naar Costa Rica drie larven in zijn been leven. Nadat de larven ruim twee maanden in zijn benen hebben geleefd, zijn er inmiddels twee overleden. Freek heeft ze met zijn blote handen uit zijn been gehaald en uiteraard heeft hij dat allemaal vastgelegd op beeld. ,,Ze bleken groter dan verwacht!”

Freek deelt de afgelopen maanden voortdurend updates over de larven die sinds zijn reis naar Costa Rica in zijn been leven. Een paar dagen geleden kwam hij erachter dat twee van de drie larven niet meer leven.

Twee maanden

,,Nadat ze een dikke twee maanden in mijn been geleefd hebben, hebben ze het nét niet gered. Jullie kunnen je voorstellen dat dit nogal een teleurstelling was”, schrijft Freek op Instagram. ,,In verband met een bacteriële superinfectie is het geen goed idee om met twee dode volgroeide larven in je been te blijven rondlopen.”

Pijnlijk

Helaas was er geen ziekenhuis in de buurt. ,,Ik kon dus maar één ding doen: ze zelf uit mijn been trekken! Met een pincet en mijn blote handen…”, vervolgt Freek. Het was behoorlijk pijnlijk. ,,Met een beetje beleid is het uiteindelijk gelukt om ze in één geheel uit mijn been te halen: ze bleken groter dan gedacht!”

‘Wat een joekels!’

Volgers zijn in shock na het zien van de beelden van Freek. ,,Wat een joekels!”, reageert iemand. En een ander: ,,Misselijkmakend en fascinerend tegelijk om te bekijken.”

Derde larf

Zelf vindt Freek het behoorlijk ‘spijtig’ dat twee van de drie larven zijn overleden. Hij had ze namelijk graag op een ‘natuurlijke manier’ geboren zien worden. De derde larf heeft Freek laten zitten. ,,Ik heb nu alle hoop op hem/haar gevestigd! Het kan elk moment gebeuren! Ik hoop vooral dat het niet in mijn slaap gebeurt en dat ik het kan zien en meemaken, en dat cameraman Lange Ivo erbij is om het te filmen! Maar dan moeten we wel héél veel geluk hebben! Fingers crossed!”

Tags

FREEK VONK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie