Freek Vonk verklaart liefde aan slangen

Door: DitjesDatjes
16-07-2019

AMSTERDAM – Slangen zijn de eerste liefde van Freek Vonk. “Al van kinds af aan ben ik gek op ze, slangen zijn mijn eerste liefde. Mensen vragen vaak waarom. De eerste keer dat ik oog in oog kwam te staan met een slang staat nog in mijn geheugen gegrift. Ik was meteen verliefd!”, zegt Freek op Instagram bij een foto waarop hij te zien is met een reusachtige lang.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Dat lange lijf zonder poten, die honderden zwevende ribben, oogleden die niet kunnen bewegen omdat ze vergroeid zijn, een gespleten tong, er hing een wolk van mystiek om dat dier heen”, vervolgt Freek zijn liefdesbetuiging.

Freek verklaart zijn liefde voor slangen op Wereld Slangendag. Deze feestdag is geen overbodige luxe voor de vaak onbegrepen reptielen, stelt de bioloog die vanwege zijn fascinatie voor slangen biologie ging studeren aan de Universiteit Leiden.

Freek benadrukt dat slangen er niet op uit zijn om mensen te bijten. “Ze hebben het gif nodig om hun prooien te vangen en willen geen gif verspillen. In al die jaren dat ik met slangen werk heb ik alleen maar meer bewondering voor ze gekregen, slangen verdienen onze waardering en respect!”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD