Gaat BoerZoektVrouw op de schop?

Yvon Jaspers
Door: Ditjes en Datjes
29-09-2017

Of fans van het populaire Boer Zoekt Vrouw volgend jaar een nieuw seizoen kunnen bekijken is nog maar de vraag. Presentatrice Yvon Jaspers liet onlangs weten dat de NPO ‘vooralsnog geen plannen heeft om een nieuw seizoen te starten’. KRO-NCRV en televisiedirecteur Frans Klein van de NPO bevestigen dat de onderhandelingen nog lopen.

Lege agenda

Yvon Jaspers vertelde onlangs in een interview dat ze een redelijk lege agenda heeft en dat er ook nog geen nieuwe boeren zijn geselecteerd. Birgit Jansen van KRO-NCRV bevestigt dat er nog geen uitzenddata bekend zijn en er ook nog niet gestart is met het zoeken naar boeren. ,,Er is nog geen plek en nog geen startdatum, maar we zijn in overleg met de NPO,” aldus de woordvoerder van de omroep.

Fris

NPO-Frans Klein bevestigt dat de partijen er nog niet uit zijn. ,,We onderhandelen over een aantal dingen. We moeten kijken hoe we de programmering fris kunnen houden. We hebben een paar hele grote programma’s en die spreiden we in de loop van de tijd, dat is een deel van het gesprek dat we met elkaar voeren.”

Volgens Klein gaan de gesprekken ook over nieuwe of vernieuwde initiatieven rond de originele, reguliere uitzendingen. ,,We praten over specials die in de loop van de jaren zijn gemaakt, waar en wanneer we dat doen. We hebben het ook over een soort van spinoff.”

Wanklank

De televisiedirecteur benadrukt dat de NPO ‘hartstikke blij’ is met Boer Zoekt Vrouw . ,,We willen heel graag door, maar moeten het goed plannen. Ik heb KRO-NCRV gisteren nog gesproken, dus we doen het in nauw overleg. Laat ik het zo zeggen: ik heb nog geen wanklank gehoord van die kant.”

Boer Zoekt Vrouw trekt door alle seizoenen heen miljoenen kijkers, met zelfs uitschieters naar 4,11 miljoen.

Meer DenD