Gaat de fusie van RTL en Talpa door?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

John de Mol ziet zijn Talpa-imperium langzaam afbrokkelen. Hij wacht op groen licht om zijn bedrijf te verkopen aan RTL, maar wil de concurrent nog wel?

Een jaar geleden maakte Talpa en RTL bekend dat ze samen verder willen. John wil de zenders van Talpa verkopen in ruil voor een fikse dertig procent van de aandelen. Er is de laatste tijd veel ophef geweest rondom Talpa door bijvoorbeeld de Vandaag Inside-rel, en nu ook Peter Gillis die zijn vrouw Nicole zou hebben mishandeld.

Met de dag minder waard

Talpa lijkt een aflopende zaak: de lineaire zenders presteren steeds slechter. Waar het RTL is gelukt om met Videoland een flinke voet tussen de deur te krijgen in de streamingwereld, zet Talpa af en toe een podcast van de Meilandjes op Kijk.nl.

Formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die zijn carrière begon als een van de eerste vier creatives van John de Mol, denkt dat Talpa met de dag minder waard wordt. “Talpa heeft de bus volledig gemist. Die hebben helemaal niks gedaan op streaminggebied. RTL heeft dat wel goed gedaan”, zegt hij in de podcast Content Wars.

‘Koop dát gewoon’

Privé-journalist Jan Uriot denkt dat RTL beter de goed bekeken programma’s van Talpa over kan kopen. “Ik zou eigenlijk zeggen tegen RTL: de Meilandjes, VI en Massa is Kassa: koop dát gewoon. Dan ben je er ook en dan hoef je die hele fusie niet te gaan doen.”

Of de fusie tussen de twee nog steeds door zal gaan is nog onbekend. 

Tags

JOHN DE MOLRTLTALPA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck