Gaat déze zangeres meedoen aan het Songfestival?

April is begonnen met schrijven
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Musicalster April Darby zou graag namens Nederland uitkomen op het Eurovisie Songfestival. Eerder vertelde ze al dat ze voor komende editie een liedje gaat insturen, en nu laat ze op Instagram weten dat ze naar een schrijverskamp gaat. ,,Ik kan niet wachten!”, zegt ze enthousiast.

,,Of ik nog dromen heb? Ja, zeker. Eentje die nu heel prominent aanwezig is, is het Eurovisie Songfestival. Daar zou ik heel graag naartoe willen”, vertelde April  onlangs in het NPO Radio 1-programma Langs de Lijn en Omstreken. ,,De inschrijving is nu geopend. Iedereen kan z’n nummer insturen en daarna wordt het kiezen.”

‘Het gaat gebeuren’

Op Instagram laat ze nu weten dat ze druk bezig is met haar inschrijving. ,,Ik ga zo iets tofs doen de komende dagen, en ik kan niet wachten”, vertelt April enthousiast. Ze gaat naar een schrijverskamp. ,,Het gaat gebeuren!”

Songfestival

April heeft veel vertrouwen in haar inschrijving, maar of ze als winnaar wordt gekozen zullen we nog moeten afwachten. Sinds begin juli kunnen artiesten, componisten, tekstschrijvers en producers hun inzendingen naar AvroTros sturen. De inschrijving loopt nog tot 30 september. Daarna kiest de selectiecommissie, onder leiding van Twan van de Nieuwenhuijzen, het liedje dat volgend jaar naar Malmö gaat.

Meer aanmeldingen

Ook is April niet de enige die enthousiast is over het Songfestival. Ook de jongensgroep Bankzitters wil volgend jaar naar het liedjesfestijn. ,,Ieder jaar zijn wij trouwe kijkers van het Eurovisiesongfestival”, zei Bankzitters-lid Koen van Heest al eerder. ,,Wij zien onszelf daar al staan met een spectaculaire show, want dat is onze specialiteit! Het zou voor ons een prachtige eer en uitdaging zijn om Nederland te mogen vertegenwoordigen.”

Tags

SONGFESTIVAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck