Gaat prinses Alexia bij déze studentenvereniging?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Prinses Alexia zou volgend jaar in Groningen gaan studeren, maar voor welke studentenvereniging gaat ze kiezen? In weekblad Story wordt een studentenvereniging genoemd die een extreem negatief imago heeft…

Hoewel het nog niet bekend is gemaakt, zou prinses Alexia volgens verschillende media volgend jaar in Groningen gaan studeren. Nog onbekend is welke studie ze gaat doen én bij welke studentenvereniging ze gaat. Studeren in Groningen is in elk geval geen onbekend fenomeen bij de Oranjes. Zo studeerden prins Bernhard jr. en zijn vrouw Annette er en prins Maurits en Marilène hebben elkaar daar zelfs gevonden.

Studentenvereniging

Ook Alexia’s tante Laurentien studeerde er. ,,Wellicht werd Alexia tijdens etentjes met oom Constantijn en tante Laurentien geïnspireerd”, schrijft Story. Marius, de broer van Laurentien, zat bij de studentenvereniging Vindicat.

Extreem negatief imago

De studentenvereniging kreeg de laatste jaren een extreem negatief negatief imago. Zo kwam het vorige maand nog in het nieuws omdat een aantal leden tijdens de ontgroening onwel werd. Of Alexia daadwerkelijk voor deze extreme vereniging gaat kiezen zullen we echter moeten afwachten.

Amalia

Amalia koos voor een studie in Amsterdam. Maar vanwege de bedreigingen aan haar adres kan de prinses nog altijd niet genieten van een normaal studentenleven. ,,Ik probeer gewoon dag voor dag een glimlach op te zetten en door te gaan en in de toekomst zullen we wel zien”, zei Amalia tijdens het fotomoment.

Alexia trots

Ook Alexia wilde wat kwijt over de heftige situatie. ,,Ik ben enorm trots op hoe Amalia zo sterk in haar schoenen heeft gestaan het afgelopen jaar”, zei ze terwijl ze haar hand op de schouder van haar zus legde. ,,Ze heeft echt elke dag een glimlach opgezet, zoals ze zelf al zegt, en is doorgegaan. En daar ben ik echt enorm trots op en ik vind ook dat ze erkenning verdient.”

Tags

PRINSES ALEXIAPRINSES AMALIA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck